İzmir'in plaj ve koyları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Yoncaköy Plajı. Peki Yoncaköy Plajı nerededir? Yoncaköy Plajı'na nasıl gidilir?

Yoncaköy Plajı

İzmirlilerin yaz aylarında denize girmeyi en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor Yoncaköy Plajı. Bu plaj sığ denizi ve ince kumlarıyla oldukça dikkat çeken plajlardan biri. Bu sahilde kafa dinlemek yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri olacaktır. Oldukça sessiz ve sakin bir ortam sunan sahilde huzurlu bir şekilde tüm aile bireyleriyle tatil keyfini yaşayabilirsiniz. Özellikle çocuklu aileler için en iyi tercihlerden birisi olan Yoncaköy, yaz mevsiminde sunduğu özellikler nedeniyle biraz kalabalıklaşıyor fakat Eylül ayıyla birlikte oldukça sakin bir görünüm kazanıyor. Bu nedenle Yoncaköy’ün keyfini sürmek istiyorsanız Temmuz ve Ağustos aylarından ziyade Eylül ayı daha iyi bir tercih olacaktır. 

Yoncaköy Plajı nerededir?

Yoncaköy Plajı İzmir'in Menderes ilçesinde bulunuyor. Aslında bu plaj Selçuk'a da oldukça yakın. Arasında 13 km'lik bir mesafe bulunuyor. Ahmetbeyli Plajı'na konum olarak çok yakın olan bu plaj İzmir şehir merkezine de 57 km uzaklıktadır.

Yoncaköy Plajı'na nasıl gidilir?

Selçuk ilçesinden Yoncaköy’e yaklaşık olarak 15-20 dakikalık bir seyahatle ulaşabilirsiniz. Ancak özel araçların dışında toplu taşıma ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile bu sahile ulaşırken ESHOT'un 775 ve 792 numaralı hatlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca İzmir-Denizli trenine bindikten sonra Menderes durağında inebilirsiniz. Menderes’ten Yoncaköy minibüsleri ile kolaylıkla plaja ulaşabilirsiniz.

Özel aracı ile plaja ulaşmak isteyenler için aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak plaja rahatlıkla varabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi