Yiğit SÜTCÜ-  Geçen hafta Gürsel Aksel Stadyum’unda oynanan Fenerbahçe mücadelesi, Göztepe’nin gündeminden bir türlü düşmüyor. Maçta Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sahaya girmesinin ardından yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Göztepe’ye 2 maç saha kapatma cezası verilmesi camiada tepkiyle karşılandı.

Sahaya girme bedeli: 500 bin TL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın ikinci yarısında, taraftarların bir kısmının tribünde yer almadığını öne sürerek sahaya girmiş, sonrasında stadyum yetkilisi Fatih Özkan tarafından itilerek yere düşürülmüştü. Ali Koç ve korumaları olay sırasında sahaya girdiği için maç hakem tarafından durdurulmuş ve olaylar yatışınca yeniden başlatılmıştı.

Tüm bu yaşananlar üzerine PFDK’nın Ali Koç’a 504 bin TL para cezası vermesi, sarı kırmızılı taraftarların tepkisine neden oldu. Taraftarlar sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda bu durumu eleştirerek “Ali Koç, 500 bin TL verdiği her maça girebilir" ifadelerini kullandı.

Yönetim de nasibini aldı

Sarı kırmızlı taraftarların gösterdiği yoğun tepki, cezaların ardından Göztepe yönetimine de sıçradı. Taraftar grupları yaptıkları ortak açıklamalarla süreçte Göztepe’nin haklarının yeterince savunulmadığını belirtti. Gerek yazılı gerekse de görsel basında takım adına açıklamalarda eksik kalındığının altını çizen sarı kırmızılı taraftarlar, yönetimi pasif kalmakla itham etti.

Kinayeli paylaşımlar

Taraftar grupları, sosyal medya üzerinden paylaştıkları kinayeli metin ile yönetime olan tepkilerini gösterdi. Yapılan paylaşımda, "Verdikleri mücadele ile haklılığımızı ortaya koyan, Göztepe düşmanlarından her alanda hesap soran başta onursal başkanımız Mehmet Sepil olmak üzere tüm kulüp yöneticilerimize teşekkür ederiz. Göztepe sizlerle daha güçlü (!)

Öte yandan verdiği kararla ülke futbolunda adaleti sağlayan, vicdanları onaran, güçlünün yanında değil haklının yanında olan Türkiye Futbol Federasyonu'na şükranlarımızı sunarız (!)" ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ