AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanlığı'nın inceleme başlattığını duyurduğu genç subayları hedef alarak "Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil, bunları temizleyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel'den Erdoğan'a sosyal medya hesabı üzerinden sert bir yanıt geldi. Yücel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "2000 doğumlu genç teğmenler sırf 'Mustafa Kemal’in Askerleriyiz' dedikleri için mi hedef alınıyor? Bu neyin intikamı?" ifadelerini kullandı.

Yücel, "Teğmenler bizimdir, milletimizin evlatlarıdır... Milletimiz adına daima yanlarındayız. #MustafaKemalinAskerleriyiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Deniz Yücel'in , sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın tam metni şu şekilde:

"Kılıç kınında dursun diye teğmenlere verilmez! Kılıç, ya yemin etmek ya harp etmek için çekilir.

Yemin etmek ve mezuniyetlerini kutlamak için kılıçlarını göğe kaldıran teğmenler için 3-5 trol twit attı diye, gencecik insanların hayatlarını karartmak hangi vicdana sığar, hangi izanla açıklanabilir?

Sayın @rterdogan !!!  Bu teğmenler 2000 doğumlu. Çocuğunuz değil, torununuz yaşındaki teğmenlere sırf “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” dedikleri için mi kin kusuyorsunuz? Bu neyin intikamıdır?

Teğmenler bizimdir, milletimizin evlatlarıdır... Milletimiz adına daima yanlarındayız

#MustafaKemalinAskerleriyiz"

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ