Son yıllarda doğal taşlardan yapılan ürünler hayatımızda geniş yer tutmaya başladı. Bu taşlardan biri de Gua Sha taşı. Bu taşın en büyük özelliği ise cilde iyi gelmesi.

Gua Sha taşı, ‘yüz masaj taşı’ olarak da bilinir. Uzun yıllardır popülaritesini koruyan bu güzellik trendi; ciltteki gerginliği-gevşemeyi hafifletmek, ince çizgileri-kırışıklıkları azaltmak, cildi temizlemek gibi amaçlarla kullanılır.

Gua Sha taşı, geleneksel Çin tıbbında kökenleri olan ve cilt bakımı için kullanılan doğal bir taştır. Adını, Çince’de “kazımak” anlamına gelen “Gua” ve “kum” anlamına gelen “Sha” kelimelerinden alır. Bu taş, cildi kazıyarak kan dolaşımını artırma ve lenf drenajını teşvik etme amacıyla kullanılır.

Gua Sha taşları genellikle kuvars, yeşim veya obsidiyen gibi doğal taşlardan yapılır. Bu taşların farklı enerji frekansları olduğuna inanılır ve bu nedenle farklı taşlar farklı sağlık faydaları sağlayabilir. Gua Sha taşları, genellikle çeşitli boyutlarda ve şekillerde bulunabilir. Bununla birlikte, en yaygın olarak kullanılanlar genellikle elde rahatça tutulabilen düz ve pürüzsüz taşlardır.

Gua Sha taşı ne işe yarar?


-Ciltte kan dolaşımını teşvik eder.
-Cildi toksinlerden arındırır.
-Negatif enerjilerin bedenden temizlenmesine imkân tanıdığı söylenir.
-Kasları gevşeterek cildi rahatlatır.
-Kolajen üretimini uyarır.
-Cildi keskinleştirip sıkılaştırdığı, cilt dokusunu güçlendirdiği ileri sürülür.
-Bu taşların yüz hatlarını iyileştirme ve konturlama hususunda etkili olduğu varsayılmaktadır.
-Yüzdeki sert dokuları, sıkı bağ dokusunu ve gergin kasları gevşetip cildi yumuşatır ve ona pürüzsüzlük verir.
-Cilt lekelerine, sedef ve egzama gibi rahatsızlıklara iyi gelir.
-Cilde taze kan getirerek, aknelerin bıraktığı izleri yok etmeye yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi