Menderes 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Halk dansları

29 Ağustos Perşembe günü Özdere Kültür Merkezi’nde Atatürkçü Düşünce Derneği Özdere Şubesi ile birlikte düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkılapları Enstitü Başkanı Profesör Doktor Kemal Arı’nın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi ile başlayan program 30 Ağustos Cuma günü resmi kutlamalarla devam etti. 30 Ağustos akşamı ise Cumaovası Efeler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin 40. Yılı kutlaması ile birlikte zafer coşkusu yaşandı. Menderes Amfi Tiyatro’da gerçekleşen etkinlikte halk dansları gösterileri sergilendi.

Coşku konserle doruğa çıktı

31 Ağustos Cumartesi günü ise Özdere Sevgi Parkı’nda bayrak ve meşale yürüyüş gerçekleşti. Binlerce Mendereslinin katıldığı etkinlikte dev Türk bayrağı meşaleler eşliğinde taşınarak görsel bir şölen oluştu. Yürüyüşün ardından ardından Özdere Arkadaş Cafe’de düzenlenen Ceylan Ertem konseri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu doruğa çıktı.

Zaferin 102. yılı kutlu olsun

Kutlamalara katılan herkese teşekkür eden Menderes Belediye Başkan İlkay Çiçek, ‘’ Menderes’imizde Cumhuriyet’e giden yolu açan büyük zaferin ruhunu en iyi şekilde yaşadık. 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizde bizlerle olan herkese teşekkürler. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan zaferin 102. yılı kutlu olsun.’’ dedi.

Kaynak: Bülten