İzmir sadece doğal güzellikleri ile değil pazarları ile de ün salıyor. Bu pazarlara gitmek için özel turlar bile düzenleniyor. Ünü sınırlarını aşan pazarlardan biri de Ödemiş'te kurulan Cumartesi pazarı.

110 yıllık olan Ödemiş Cumartesi pazarı 650 üretici ve bin 200 esnafı ile bölgenin en büyük pazarlarından biri oluyor.

Bölgede yaşayan binlerce köylü, ürettiği sebzesini, meyvesini, yumurtasını, zeytinini, yağını, peynirini, salçasını bu pazarda satışa sunar.

Satıcıların çoğunun ise kadın olduğunu görünce şaşırmayın. Pazarda sadece yöresel gıda ürünleri değil aynı zamanda giysi, tuhafiye, oyuncak, ayakkabı, kumaş, kuruyemiş, bisküvi gibi çok sayıda ürün bulabilirsiniz.

Bunun yanı sıra yolun sonunda karşınıza kadın emeği pazarı çıkar. Burada da kadınların ürettiği patik, el örmesi şal, oyalı yemeni, tığ işi örgüleri bulmak mümkün.

Pazara gitmişken Ödemiş'in meşhur köftesini yemenizi de tavsiye ederiz. İlçenin her yerinde köfte salonu bulunuyor. Ödemiş Köftesi'nin içine ekmek yerine ise irmik konuluyor. Büyük mangallarda pişen köfte, üzerine tereyağı dökülerek servis ediliyor.

Aynı zamanda bölgenin ekmek ve unlu mamülleri de çok lezzetli oluyor. İlçeye gittiğinizde ekmeğinden de almayı unutmayın.

Ödemiş'e nasıl gidilir?

Ödemiş'e karayolu ile 7 ayrı yönden ulaşım imkanı vardır.  İzmir-Torbalı-Bayındır- Ödemiş; İzmir-Torbalı-Tire-Ödemiş; Selçuk-Belevi-Tire-Ödemiş; Aydın-Köşk-Hamamköy-Ödemiş; Salihli-Bozdağ-Ödemiş; Nazilli- Beydağ- Ödemiş ve Alaşehir-Sarıgöl- Kiraz- Ödemiş istikametlerinde Ödemiş'e ulaşım mümkündür.

Aynı zamanda Ödemiş'e demiryolu ulaşımı da vardır. İzmir Basmane ve Gaziemir istasyonlarından her gün belirli saatlerde tren seferleri mevcuttur.

İzmir'den Ödemiş'e otobüsle gelmek isteyenler için de günün belirli saatlerinde İzmir Turizm'in İzmir Otogar ve Gaziemir şubelerinden Ödemiş'e otobüs seferleri bulunmaktadır.

Ödemiş nerededir?

Ödemiş, İzmir'in bir ilçesidir. İlçenin doğusunda Kiraz ve Beydağ, batısında Bayındır ve Tire ilçeleri, kuzeyinde Manisa, güneyinde Aydın illeri bulunmaktadır.

Editör: Özlem Çimen Durmaz