Spotify Türkiye, 2024 yılının yaz aylarında en çok dinlenen şarkılar listesini açıkladı. Listenin tamamının Türkçe şarkılardan oluşması ise dikkat çekti.

Spotify, 2024 yılının yaz mevsiminde Türkiye’de en çok dinlenen parçaları, şu metinle duyurdu:

“Türü, temposu veya modu ne olursa olsun, yaz mevsimi boyunca en keyifli anlara eşlik eden şey şüphesiz her zaman müzik oluyor. Spotify, güneşe veda etmeye hazırlandığımız bu günlerde Türkiye’de, yazın en çok dinlenen şarkılarını duyurdu. Türkiye’de 2024 yazına damga vuran şarkı Era7capone, Batuflex, Narco’dan CISTAK, yaz boyunca her mekan ve her anda bize eşlik eden parça oldu. CISTAK’ı ikinci olarak takip eden parça ElMusto’dan Dale Don Dale olurken, bir Semicenk ve Doğu Swag şarkısı olan Küle Dönmüşsün, rap ve hip hop ağırlıklı listede sıyrılan parçalardan biri oldu ve üçüncü sırada yer aldı. İlk 3’ü Sezen Aksu ile Lvbel C5 ve Gülşen, Murat Boz ve Lvbel C5 ortaklığı olan ILTIMAS X SUBMARINER, dördüncü ve beşinci sıradan takip etti.

2024 yazında ağırlıklı müzik türü olarak hip hop öne çıksa da Dedublüman, Simge ve Emre Fel gibi sanatçıların Türkçe rock ve pop parçaları da yer aldı ki bu da Türk dinleyicilerinin dinleme alışkanlıklarının çeşitliliğini ve eşsiz karışımını yeniden ortaya koyuyor. Bu yılın listesine bakıldığında, son üç yıldır olduğu gibi, tüm Top 10’un tamamen yerli parçalardan oluşmasıyla, Türkiye’de yerel müziğin 2024 yılında da son derece sağlam bir duruş sergilediği bir kez daha kanıtlanmış oldu.”

İşte 2024 yazının Spotify'da en çok dinlenen 10 şarkısı:

1.     Era7capone, Batuflex, Narco – CISTAK
2.    ElMusto – Dale Don Dale
3.    Semicenk, Doğu Swag – Küle Dönmüşsün
4.    Lvbel C5 – Sezen Aksu
5.    AKDO, Gülşen, Murat Boz, Lvbel C5 – ILTIMAS X SUBMARINER
6.    Dedublüman – Sen Bilmezsin
7.    AKDO, Lvbel C5 – SUBMARINER
8.    Emre Fel – Sana El Pençe Durmam
9.    Era7capone, NASTEISHA – İNTİHAR
10.    Simge – Önümüz Yaz

Kaynak: Haber merkezi