Ligler başladığından beri değişim parolasıyla yola çıktı İzmir takımları. Göztepe’de kulüp el değiştirdi, Altay ve Altınordu’da teknik direktörler değişti. Gelinen bu şu noktada ise hiçbir şey değişmemiş gibi.

Tuzlaspor karşısında sahadan boynu bükük ayrıldı Göztepe. Mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı, kendine yakın sayılabilecek bir rakibini daha üst sıralara itti sarı kırmızılı ekip. Maça üstün başlayıp pozisyonları bulan taraftı Göz-Göz. Maç genelinde de taraftarının da desteğiyle üstünlüğü sağlamıştı. Yapılan bireysel hatalar ve konsantrasyon eksikliği nedeniyle ilk golü kalesinde gördü. Rakibin attığı gollerde bireysel yetenek ile gelen goller ama Göztepe kendi evinde her maçta böyle goller yememeli. Pozisyon alma konusunda takımın büyük eksiklikleri mevcut. Bu hatalar giderilmezse yolun sonu daha da karanlık.

Altınordu’da bu hafta kucaklaşma vardı. Takımın eski teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, Altınordu’ya rakip olarak geldi İzmir’e. Samsunspor ile sene başında anlaşan deneyimli futbol adamı, eski takımından istediğini alamadı. Karadeniz temsilcisinin henüz maçın başında 10 kişi kalması Altınordu’nun maçı kazanmasında büyük bir rol oynadı. Topa sahip olarak sabırla oynayan kırmızı-lacivertli ekip, günün sonunda kazanan taraf oldu ve puanını 9’a yükseltti.

Manisa FK deplasmanına konuk olan Altay, karşılaşmanın büyük bölümünde rakibinin oyununa engel olamasa da maçtan beraberlikle ayrılmayı başardı. Tüm istatistiklerde ve oyunda rakibin yoğun baskısına rağmen alınan 1 puanın kıymeti belki sonra daha iyi anlaşılacaktır. Sonuç olarak kötü oynarken de puan alabilme alışkanlığı edinen takımlar genelde liglerinde kalıcı takımlar haline dönüşüyor.

****

Süper Lig’de yine anlamsız hakem tartışmaları başlamış bulunmakta. Son maçını rakibinden 2 gün önce oynayan Galatasaray, ne hikmetse Pazartesi günü Fenerbahçe’nin net galibiyetinin ardından, kulübün resmi sosyal medya hesabından içi boş bir açıklama metni yayınladı. Ertesi gün ise TFF binasına başkanlık seviyesinde ziyarette bulunuldu. Hararetli konuşmaların geçtiği söylenen görüşme de, TFF başkanı Mehmet Büyükekşi ile Galatasaray başkanı Dursun Özbek arasında hakem atamaları ve VAR konusunda tartışma yaşandığı belirtildi. 

Galatasaray, yıllardır kendilerine sistematik bir şekilde hakemler tarafından operasyon çekildiğini iddia ediyor ancak son 10 sezonda 5 defa da şampiyon olmuşlar. Bu durum bana komik geliyor. Sen ligde oynadığın 9 karşılaşmada 10 gol atabilmişsin, rakiplerinin çoğunu 37 yaşındaki Gomis’in son dakika golleriyle devirmişsin ve buna rağmen hakemleri bahane ederek ayrıcalık istiyorsun. Önce takımın ne oynadığına bakacaksın sonra rakiplere bulaşacaksın. 

Bu arada bulaştığı rakibi ise ligde 9 maçta 28 gol atmış, en çok gol pozisyonuna girmiş, en çok şut çekmiş ve ceza sahasında en çok topla buluşan Fenerbahçe. Sadece ligimizde değil bu arada, UEFA Avrupa Ligi’nin de en skorer takımı sarı-lacivertliler. 

Bu sebeple, ayrıcalık isterken dürüst olmanız gerek. Kaosla beslenip, iyi giden rakipleri yine bu kaosla durdurmaya çalışmamak gerek. Çünkü aradığınız adalet herkesin adaleti değil, üstün olanların istediği adalet.