Akaryakıta dev zamlar kapıda. Akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Motorin 1.63 TL benzin ise 1.64 TL zamlanacak.

Bu zamların nedeni ise ürün fiyatlarının yurt dışındaki artışı olarak belirtiliyor.

Ancak zamlar bununla da kalmayacak. Eğer Cumhurbaşkanı Erdoğan aksi bir karar almazsa, 3 Temmuz tarihinde akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine zam gelecek.

Zamlarla ilgili açıklama yapan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, "Cumhurbaşkanı aksi bir karar almaz ise 3 Temmuz tarihinde yani on üç gün sonra akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerindeki ÖTV tutarları Haziran ayı ÜFE’si sıfır bile gelse otomatik olarak en az %17,87 oranında artacaktır. KDV’si ile yaklaşık artış tutarı 2 ila 2,5 lira arasında olacaktır. Bu geceki zam ile birlikte örneğin benzinde on üç gün sonra toplamda pompaya yansıyacak 4 lirayı aşan bir artış söz konusu olacaktır." dedi.

Akaryakıta gelen zamların bütün ürünlere zam olarak yansıdığı biliniyor.

Asgari ücrete zam yok

Öte yandan temmuz ayında memur ve emekliye enflasyon zammı yapılacak. Ancak asgari ücretliye "enflasyonu artırıyor" gerekçesi ile zam yapılmıyor. Akaryakıt fiyatlarındaki artışın ise enflasyona nasıl etki edeceği ve asgari ücretlinin nasıl geçineceği ise merak konusu.

Kaynak: Haber Merkezi