İzmir'in Alsancak semtinde, yoğun yağmur sırasında yoldaki su birikintisinden karşıdan karşıya geçmek isterken kaçak elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. 2 kişinin dakikalarca yağmur altında yardım istediği son görüntüleri ise yürekleri burktu.

Edinilen bilgiye göre olay, saat 19.00 sularında meydana geldi. Şiddetli yağışın cadde ve sokakları göle çevirdiği anlarda Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay (44) yoldaki su birikintisinden karşıya geçmek istedi. Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, suda elektrik akımına kapıldı.

Dakikalarca yağmur altında kaldılar

İki genç, dakikalarca yağmur altında yardım beklerken, kaçak elektrik akımı nedeniyle kişinin yanına kimse yaklaşamadı. Ortaya çıkan görüntüler ise yürekleri burktu.

Hastanede hayatlarını kaybettiler

Bölgeye gelen sağlık ekipleri, dakikalarca akıma kapılan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'a kalp masajı yaptı. Yoğun mücadeleler sonucu hayata döndürülen iki kişi, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Durumu ağır olan gençler, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Elektrik kaçağında sistem neden kendini kapatmadı!

Görgü tanıklarından MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yetkileri göreve çağırdı. Bulut, şu ifadeleri kullandı: "Olay anında @serdar.secgin başkanımla oradaydık. 10 metre önümüzde oldu. Fakat böyle bir elektrik kaçağında yeraltı tesisatlarındaki elektrik kaçağında sistemin neden kendini kapatmadığını sorgulamak gerekiyor. Neden faz kesiciler devreye girmedi? Neden topraklama sistemi devreye girip kendini kapatmadı? Bunu sorgulamak gerekiyor! Çünkü artık her yerde yeraltı tesisatı var kablolar yerin altından gidiyor. Oralardaki bir kablo sıyrılması bir arıza derhal kesicileri devreye sokmalı bu neden olmadı iki tane can gitti çok üzgünüm. Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar diliyorum. @izmirbuyuksehirbelediyesi @izmirvaliligi35 @tedasiniz @teda @konakbelediyesi @konakkaymakamligi @elektrik_muhendisinden_notlar"

Kaynak: İHA