Semra İğtaç- Eray Ş., geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde evinde uğradığı saldırıda 50’nin üzerinde bıçak darbesi aldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Eray Ş., ameliyata alındı ve hayati tehlikesi devam ediyor. Saldırıyı gerçekleştiren 20 yaşındaki S.İ. ise uzun süre evden çıkmadıktan sonra polise teslim oldu. Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.


Mahalleli saldırıya tepki gösterdi

Mahalle sakinleri olayın ardından bir açıklama yaptı:

Kamuoyunun Dikkatine!

"12 Temmuz 2024 sabah erken saatlerinde hunharca, canice saldırıya uğrayan Eray Ş., Alsancak'ta doğmuş, büyümüştür. Efendiliği, dürüstlüğü, 100 yaşını aşan ve kendisini büyüten annesine bebek gibi yıllarca bakan vefası, şefkati, evlere temizliklere giderek alın teri ile kazandığı helal ekmeği, saygın, güvenilir kişiliği ile herkesin sevdiği tertemiz bir insandır. Yaralanma haberi duyulduğundan beri, sadece Alsancak, İzmir değil, Türkiye'de değil birçok yabancı ülkede yaşayan binlerce dostu her an kendisinin iyiliği ile ilgili haber beklemekte, sayısız dualar edilmekte, Müslümanı, Hristiyanı Allah'a sağlığı için yakarmakta, gözyaşı dökmektedir.

Basında çıkan asılsız haberleri, yalan beyanları, ona atılan iftiraları kimse kabul etmez, Alsancak'ta kimse inanmaz, İzmir, İstanbul, Bodrum, Marmaris, Ankara, Amerika, İngiltere, Almanya ve daha birçok yerdeki sevenleri, tanıyanı  hiç kimse inanmaz.

Onun adına kimsenin kara leke sürmesine izin vermeyiz. Ona, bu hunharca saldırıyı yapan caniyi, alınabilecek en ağır cezayı almasına engel olacak kimseye de izin vermeyiz.

Hiçbir masum insan, hatta masum herhangi bir canlı bu tür canice işkence dolu saldırıyı hak etmez. Buna rağmen, konu her ne olursa olsun, Eray şu an birçoğu ölümcül ve canice 52 bıçak yarası ile tek başına yaşam mücadelesi veriyor olabilir, ancak o bıçaklar sadece onu kesmedi, onca kan sadece ondan akmadı, tüm sevenleri kanıyor. Onun kanı asla yerde kalmayacak. Ona ve bize bu acıyı yaşatan psikopat, cani hak ettiği en ağır cezayı almadan durmak yok.

Eray'ın arkasında bu hunharca olayın peşini asla bırakmayacak olan, sadece kan bağı değil can bağı ile bağlandığı kardeşleri, dostları ile koskoca bir ordu var.

Sevgili basın mensuplarından ricamız, bir daha asılsız haber, izinsiz fotoğraf, küçültücü, aşağılayıcı mesajlar içeren bir haber ve yayın yapmamalarıdır. Aksi takdirde sizlerden de davacı olmak durumunda kalırız. Çünkü Eray travesti değildir, seks işçisi değildir, tacizci hiç değildir. Yanlış anlaşılmasın, olsaydı da aynı tepkiyi verirdik. Ancak yapılan olayı hafifletmek için asılsız savunmalara tepkisiz kalamayız.

Onun fiziki bedenine belki de zararların en kötüsü verilmişken, bunu örtbas etmek, hafifletmek için verilen ifadelerin basın yolu ile manevi kişiliğine de zarar verilmesine izin vermiyor, esefle kınıyor, bu açıklamadan sonra hali hazırda olan ve daha sonra yapılacak olan asılsız tüm haberlerden avukatlarımız aracılığıyla davacı olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Dayan Eray, Diren Eray, sevenlerine bir an önce dönüp bunu sana yapanı sen anlat Eray!"

Bu trajik olay, toplumda büyük bir tepki ve destek dalgası yaratmış durumda. Mahalle sakinleri ve Eray Ş.’nin dostları, adaletin yerini bulması için mücadele edeceklerini belirtiyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ