Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik kriz ve savaşlar yatırımcıyı güvenilir liman ve geleneksel yatırım aracı olan altına yöneltti. 
Öte yandan, FED’in faizleri de sabit bırakması sonrasında emtia piyasalarında büyük bir kafa karışıklığı yarattı. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatlarının hangi seviyelere ulaşacağına dair youtube hesabından çarpıcı uyarılarda bulundu.

İşte altın uzmanı İslam Memiş tarafından yapılan, altın fiyatları tahmini şu şekilde:

"Ons altın 2315 dolar seviyesinde. Özellikle bu hafta 2340 dolar seviyesi ile alakalı direnç beklentimizi ifade etmiştim. Dün 2341 dolar test edildi, tekrar satış baskısında kaldı. 2315 dolar seviyesinde. Dün akşam mesajlarımda düşüncelerimi paylaştım. 2280-2380 aralığında piyasaları oyalamaya devam edecekler.

Altın fiyatları bayram boyunca nasıl olacak?

Destek seviyesi olarak 2300 devamında 2280 dolar seviyesini beklemeye devam ediyorum. Öngörümde herhangi bir değişiklik yok. 4 haftalık süreç içerisinde 2280 ve 2340 dolar aralığını takip edeceğiz. 9 günlük resmi tatil nedeniyle piyasalar kapalı olacağından, dışarıdaki gelişmeler önemli olacaktır. Dünyada jeopolitik bir risk faktörü ortaya çıkmazsa, siyasi bir gerginlik yaşanmazsa altın fiyatları düşmeye devam edecektir.

Altın fiyatlarında yükseliş ne zaman başlayacak?

Gram altın serbest piyasalarda 2410-2419 lira seviyesinde. 2400 liralık destek seviyesi çalışmakta, orta ve uzun vadeli yatırımcılar, altın borcu olan yatırımcılar ve düğün yapacak vatandaşların bu seviyelerin kalıcı olmadığını dikkate alması lazım.

Yıl sonu öngörülerinde bir değişiklik yok. Ons altında 2600-3000 dolar seviyesi, gram altında ise 3000-3500 lira beklentisi aynı yerinde sayıyor. Altın fiyatlarında yaşanan baskılama kalıcı değil, Temmuz ayı itibarıyla yükselişler geri dönecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ