YİĞİT SÜTCÜ - Altınordu’nun Torbalı Metin Oktay Yerleşkesi’nde hafta sonu düzenlenen etkinlikte ikinci gününde, Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler ve Vina Football CEO’su Gökhan Göktürk misafirlerlere yerleşkeyi tanıttı ve yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

TRT burada belgesel çekmeli

Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Hikmet Karaman, “Öncelikle Mehmet Bey’i tebrik etmek yetmez, helal olsun. İlk kez bu tesislere geldim ve sadece sahaları değil, tesisin oyuncuların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen pek çok imkân sunduğunu gördüm. Gelişmiş teknoloji kullanımı çok önemli bir iş. A milli takımın maç günü U20 ve U21 maçlarının da olduğunu gördüm. Altınordu'dan 3 oyuncu ilk 11’deydi ve yedeklerde de vardı. U21’de de durum aynı. Altınordu, bir fabrika gibi, ilk başta büyük bir etki yarattı ama zamanla unutuldu. Ancak bugün Türk futbolunun büyük bir kısmı gurbetçi gençlerden oluşuyor. Altınordu, Türk futbolunun geleceği ve lokomotifi. Bu kulübe gerçekten dikkat edilmeli. TRT’nin burada belgesel çekmeleri gerek; burası gerçek bir fabrika ve her şey burada yetişiyor.” şeklinde konuştu.

Altyapının öneminin altı çizildi

Comprasinator CEO’su Tarkan Batgün, etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çok sayıda antrenör, scout ekibi ve Hikmet Karaman gibi deneyimli teknik direktörler vardı. Hep birlikte olmak harikaydı. Etkinlik ilgi çekiciydi ve izleyiciler arasında antrenörler, gençlik akademisi antrenörleri, kıdemli antrenörler ve baş antrenörler vardı. Sorular oldukça ilginçti ve genel olarak her şey mükemmeldi.” ifadelerini kullandı. Etkinliğin sonunda, Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler, Başkan Seyit Mehmet Özkan adına Hikmet Karaman’a bir heykel takdim etti.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ