Yiğit SÜTCÜ- Sağlık alanında, ülkemizde başta şiddet olmak üzere pek çok farklı sorun yaşanıyor. Şiddet konusunda mağdur olan aile hekimleri de protestolarına devam ediyor. Türkiye Aile Hekimleri Federasyonu’na bağlı, aile hekimleri, bir aydır pazartesi günleri siyah giyerek konuya dikkat çekmeye çalışıyor. Şiddet, ne yazık ki aile hekimlerinin tek sorunu değil. Artan kiralar, yer bulunamaması ve depreme dayanıksız binalar da aile hekimlerinin önemli sorunları arasında yer alıyor.

Kira artışı kontrolden çıktı

Konuyla ilgili İz Gazete’ye konuşan İzmir Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhteber Çolak kira artışlarının aile hekimliği sisteminde büyük sorun olduğunun altını çizdi.

Çolak, “Kira artışları iki anlamda da sıkıntı yaratıyor. Öncelikle bakanlık bizden aldığı oda kirasına çok büyük artış yaptı. 350 TL ödeyen bir arkadaşımızdan 3500 TL kira istendi. Bu artış normal değil” ifadelerini kullandı.

Depreme dayanıksız yapılar var

Balçova 2 No’lu Aile Sağlık Merkezi’nin yıkım kararı olduğunu belirten Çolak, “1 yılı aşkın süredir, yıkım kararı bulunan bir yapıda hizmet veriyoruz ve ne yazık ki tek örnek bu değil. Bizler de kamu binalarında hizmet vermek istiyoruz. Yetkililerin aile hekimliği sisteminde yaşanan sorunlarla ilgilenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Muhabir: YİĞİT SÜTCÜ