CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla başlatılan ve tüm Türkiye’de yapılan “Işıkları Açın Kapatın” eyleminin ikinci günü için CHP İzmir il başkanı Aslanoğlu’ndan İzmir’e davet geldi. Aslanoğlu, bu eylemin iktidara bir uyarı olduğunu ifade ederek “ İzmir bu eylemlerin başkentidir. Geçinmekte sıkıntı çeken, ülkenin gidişatından memnun olmayan, AKP iktidarının aklını başına alması ve halkın halini görmesini isteyen herkesi bu eyleme katılmaya çağırıyorum” dedi.

İktidar milletin sesini duyana kadar

AKP iktidarının emekli maaşıyla yaşamaya çalışanları ve asgari ücretle çalışanları açlığa terk ettiğini ifade eden Aslanoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Halkın ve muhalefetin tüm uyarılarına kulak tıkayan saray ve AKP iktidarı, memlekette her şey yolundaymış, millet bolluk içinde yaşıyormuş gibi davranmaya devam ediyor. Maliye bakanına göre “Türkiye’de asgari ücret düşük değil”. İktidara göre yoksulluk yok, fahiş zamlar sıkıntısı yaşanmıyor. TÜİK’ e göre ev kiraları 5-6 bin lira civarında ve enflasyon normal değerlerde.

AKP milletle adeta dalga geçiyor ve vatandaşın sesini, isyanını duymazdan, ekonominin içler acısı halini görmezden geliyor. İşte tam da burada vatandaşın isyanını, artık yeter dediğini göstermek için yine vatandaşlarımızla birlikte bir eyleme başlıyoruz. Geçim derdi çeken, ay sonunu getiremeyen, ülkenin gidişatından memnun olmayan İzmirlilerle ile birlikte, tüm Türkiye’de olacağı gibi, iktidar milletin sesini duyana kadar, her akşam saat 21.00’de evlerimizin, iş yerlerimizin ışıklarını bir dakika boyunca açıp kapatıyoruz. Bazen söz biter basit bir eylem her şeyi anlatır, duymayan kulaklar duyar, görmeyen gözler görür olur. İşte bu eylem, AKP’nin milletin haline kapattığı gözlerini görür, sağır olan kulağını duyar hale getirecek. Başkaldırının, eylemselliğin ve mücadelenin başkenti olan İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı, sonuç alınıncaya kadar her akşam düzenlenecek bu eyleme katılmaya, saat 21.00’de ışıkları açıp kapatmaya çağırıyorum.”

Kaynak: Bülten