CHP İzmir İl Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Murat Aydın, İstanbul Ümraniye'de 1 polis memurunu katleden Y.E.Ç'nin 26 adet suç kaydı bulunmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. 

İbretle izliyoruz

Gazeteci Yavuz Oğhan'ın; saldırganın arkadaşının, 'Biraz belalı bir tipti' diye konuştuğu bir haberi alıntılayarak, "Hem belalı olup hem de cezaevinde olmamayı başarabildiği ender ülkelerden birisinde yaşıyordu demek istiyor" diye yorumlaması üzerine Aydın şu ifadeleri kullandı: 

Toplum için aslı tehdit ve tehlikeli olan suçluları gizli aflarla serbest bırakıp onları işlediği yeni suçlar için timsah gözyaşları dökenleri bir kez daha ve ibretle izliyoruz. Hayatımızı zindana çevirenleri değil iktidara karşı çıkanları tehlikeli sayan anlayış suçu önleyemez.

Benzer olaylar yaşamaya devam edeceğiz

Türkiye’de infaz sistemi yoktur, çökmüştür. Suçluyu belli bir süre cezaevinde tutup süre dolunca, hatta süre dolmadan 'cezaevleri doldu' diye çıkarmak infaz ya da iyileştirme değildir. Maalesef benzer birçok olayı yaşamaya devam edeceğiz.

Ne olmuştu?

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç. (19) isimli şahıs polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı esnada bir polis memurunun silahını alarak polislere ve etrafa ateş açtı. Polis memurlarının da karşılık verdiği silahlı çatışmada ağır yaralanan polis memuru Şeyda Yılmaz (27) kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Saldırganın daha önce işlediği suçlar şu şekilde sıralandı:

-Uyuşturucu ticareti
-Uyuşturucu kullanma
-Kasten yaralama
-Cinsel taciz
-Yağma
-Gasp
-Çocuğa cinsel istismar
-Hırsızlık
-Mala zarar verme

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan