Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu bünyesinde çalışmalar gerçekleştiren Yeşil Dönüşüm Komisyonu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’e ziyarette bulundu.BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş ile BASİFED Yeşil Dönüşüm Komisyonu Başkanı Kenan Mazıcı’nın da katıldığı görüşmede, iklim krizine bağlı olarak daha yaşanabilir bir dünya ve doğayla barışık sürdürülebilir üretim için yeşil dönüşümü İzmir’de sağlamanın yolları konuşulurken, görüşme sonunda ilkesel iş birliği için ortak çalışma yapılmasına karar verildi.  

Güzel bir çalışmaya imza atacağız

Yeşil Dönüşüm için İzmir’deki tüm kurumların katıldığı bir güç birliği platformunun kurulması için çalışmalarını sürdüren BASİFED, İZTO ile bir görüşme gerçekleştirdi. İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz ve İZTO Meclis Üyesi Yavuz Alkan ile BASİFED Yeşil Komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, “Daha önce İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bir platform kurma konusunda görüşme yapmıştık. Şimdi de İZTO Başkanı Mahmut Özgener ile bu konuyu konuştuk. Kendisi her zaman bu tarz kent ve iş dünyası için faydalı olacak her tür iş birlikteliklerine açık bir yönetici. İZTO bünyesinde bulunan Temiz Enerji Çalışma Komitesi ile BASİFED’in bünyesinde bulunan Yeşil Komisyon bir ön çalışma yaparak nasıl bir iş birliği yaratabiliriz, nasıl bir platform kurulabilir bunları belirleyeceğiz. İnanıyorum ki güzel bir çalışmaya imza atacağız” diye konuştu.

Geniş tabanlı bir platform olmalı

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise yeşil dönüşüm için topyekûn bir çabanın olması gerektiğini belirterek, kurumların ortak hareketinin önemine vurgu yaptı. İZTO bünyesinde bulunan Temiz Enerji Çalışma Komitesi’nin bu konuya dair bir çalışma yapmasının uygun olacağını söyleyen Özgener, “BASİFED’in Yeşil Komisyonu ile yapılacak çalışma sonrasında biz de konuyu yönetim kurulumuzda değerlendiririz. Yeşil dönüşüm için geniş tabanlı bir platform kurulması gerektiği kanaatindeyiz. Başta Oda ve Borsalar olmak üzere kentimizdeki tüm paydaşlarımızın katılımıyla bir sinerji yaratıp çalışalım ve İzmir’in yeşil dönüşümünü hep beraber gerçekleştirelim.” diye konuştu. 

Kaynak: Bülten