YİĞİT SÜTCÜ- Çiğli İlçesi, Harmandalı bölgesinde yer alan yollar, Çiğli Belediyesi ve İzbeton ekiplerinin ortak çalışması ile yenileniyor. Bölgede kronikleşen sorunun çözümünü yerinde izleyen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, İz Gazete’ye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın katkılarıyla başlayan çalışmanın kısa vadede sorunu ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Yıldız, ”9 Eylül caddesinde yaşanan yol sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi planlıyoruz. İzbeton ekipleri ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde kısa zamanda sonuç alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

Eş zamanlı bir çalışma yapıyoruz

9 eylül caddesinde gerçekleşen çalışma hakkında da bilgi veren Yıldız, ”Caddede yolun bozuk olduğu pek çok nokta var. Biz cadde üzeri ve kenarlarındaki yolu kıracağız. İzbeton ekipleri de bizim kırdığımız bölümde anında çalışma gerçekleştirecek. Yani, bu noktada eş zamanlı bir çalışma yapıyoruz. Böylece hızlı bir şekilde çözüme ulaşmış olacağız. Yolları düzeltip yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Muhtarlar ile bir toplantı yapıldı

Bu doğrultuda bölge muhtarları ile de bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, ”6 muhtarla bilgi paylaştık. Kendileri de gidip bu çalışmaların ayrıntılarını vatandaşlara anlatacaklar, biz bu şekilde şeffaf bir yapıda çalışmayı sürdürmeyi planlıyoruz. Yollardaki yapısal sorunları çözerek konforlu bir yolculuk sunmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Sahada olmayı seviyorum

26 mahallede daha yol çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, ”İçinde Sasalı’ın da bulunduğu 26 mahallede daha çalışmalar yapacağız. Eski havalimanı yolu olarak bilinen yerde de ciddi bir çalışmamız olacak. Orada hem çevre düzenlemesi olacak, hem de kazaları önlemek adına yol çalışmamız olacak.” dedi. Kendisini sahada çok sık gördüğümüzü ilettiğimiz Başkan Yıldız, ”Sahada olmayı seviyorum. Yapılan işin sonuçlarını görmek beni daha çok motive ediyor. Şimdi iktidar partisinin açıkladığı SGK ve Vergi Dairesi borçları konusu ile ilgileniyoruz. Bu konunun çözümünün ardından, yeniden sahalar inmeyi planlıyorum.” şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ