TURGAY KILIÇ/ İZ GAZETE- Belediyesi Nisan Ayı Meclisi’nin ilk birleşimi, Meclis Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın öncülüğünde gerçekleştirildi. Meclis üyelerine sunulan 2024 yılı faaliyet raporu kabul edildi. Başkan Onur Emrah Yıldız, bir yıllık süreci meclis üyelerine değerlendirdi ve ana gündem maddesi olarak depremi ele aldı. Ülkenin ve Ege Bölgesi'nin kanayan yarası haline gelen deprem felaketine dikkat çeken Yıldız, ayrıca bir yıl boyunca mali politikada taviz vermediğinin altını çizdi.

Başkan Yıldız, konuşmasında şunları söyledi:

“Ana gündemimiz deprem olmalı. Ama depremin telafisi yok. Sürekli bu konuları konuşuyoruz, görüşüyoruz ve uzmanlarla tartışıyoruz. Halkı dinliyoruz ve çözüm önerisiyle ilgili komisyon kurduk. Bu konuda bir öneri hazırlığı da bitmek üzere. Katılmak isteyen tüm sakinler, muhtarlar, siyasetçiler de katılabilir. Yine Sasalı’da, bakanlık ve büyükşehir ortaklığında planlar tamamlanacak. Harmandalı’nın kanayan yarası olan sorun ise çözülecek. Öte yandan, eksikler olacak, talepler fazla, ancak şuna inanmanızı istiyorum: Bizler mücadele ediyoruz ve benden sonrasına bir şeyler bırakmak adına çalışıyoruz.”

Mali politikada tavizsiz yıl

Başkan Yıldız, mali disiplin konusunda hiç taviz vermediğine dikkat çekerek, “1 yılı geçti ve bizler de ülke gündemini takip ediyoruz. Güzel bir rekabetle seçildik. Göreve geldiğimiz ilk günden bugüne kadar en önemli çizgimiz, çalışanların mali disiplinini sağlamak olmuştur. Mali politikada hiç taviz vermedim. Çiğli Belediyesi’nde yaşanan olayları ve sorumluları da üstleniyorum. Benim yazdığım bir hikayenin sorumluluğu olmadığı için bunları da göğüslüyorum. En önemli gördüğüm şey ise, geldiğimde mali disiplini sağlamaktı. Ne oldu da eleştiriyorsunuz, neyi? Bugün Çiğli Belediyesi, işçi eylemine katılamadan, bankadan maaşını alabilen bir belediye oldu. Çiğli Belediyesi’nden destek istediğimde, Cumhur İttifakı da bu konuda destek olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘Silkeleme’ ile 2 milyar lira kesinti

Başkan Emrah Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “silkeleme” talimatıyla yaklaşık 2 milyar lira kesinti yapılmasına da dikkat çekti ve şöyle konuştu:

“Yaptığımız çalışmaların tamamını kıymet verdiğimiz işçilerle gerçekleştirdik. Malzemeyi tedarik ettik, işçiliğini ise belediye meclisi üyelerimizle yaptık. Çiğli’de sokağa çıktığımızda aldığımız eleştirilerin tamamının asfalt ve yol sorunlarıyla ilgili olduğunu biliyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Seçim döneminde herkese İzmir Caddesi'ne asfalt dökeceğimizi söyledim. Bu konuda eleştiriler gelse de bu sorunu da çözdük. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘silkeleyin’ demesi üzerine, yaklaşık 1,5 ile 2 milyar lira arasında bir kesinti oldu. Geçmişte gelen borçlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi, bu yolları tahsis etmeye çalıştığı için gecikmeler yaşandı” dedi.

İzmir'de yağışlara karşı İZSU'dan hızlı müdahale: Ekipler tam kadro sahada İzmir'de yağışlara karşı İZSU'dan hızlı müdahale: Ekipler tam kadro sahada

Benim ismim yazılmaz

Başkan Yıldız, “İki kent lokantası ve bir Kent Kütüphanesi yaptık. Sokaktaki herhangi bir insan için bir kap yemek verdik. Ben bu şekilde yorumluyorum. Yapılan yardım ve sosyal desteklerden reklam panolarında sadece belediyenin ismi yazılır, benim ismim yazılmaz. İki genç arkadaş, beni gördüklerinde ‘Kent lokantasını buraya da açın, biz öğrenciyiz, mağdur oluyoruz’ dediler. Bunların bilinmesini istiyorum. Faaliyet raporunun önüne geçsin diye anlatmıyorum. Burada ekonomik sorunlara karşı herkese dokunmayı görev sayıyoruz” dedi. Yıldız ayrıca, Harmandalı çöplüğü ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla ortak çalışmalar yürüttüklerini de ifade etti.

Encümen üye listesi

Encümen üyeleri arasında Şahin Çalı, Abdurrahman Başaran ve Niyazi Arslan yer aldı. İsimler, meclis üyelerinin oylamasıyla belirlendi. Şahin Çalı ve Abdurrahman Başaran, 29 oy alarak seçildi.

Komisyon üyelerinin beşer kişiden oluşması talep edildi. Üç üyeler CHP’den, iki üyeler ise AKP’den önerildi ve görev süresi 1 yıl olarak oy birliğiyle belirlendi. 2024 yılının faaliyet raporu 21’e 8 oyla kabul edildi.

Çiğli Belediyesi Komisyon Üyeleri tam liste:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri:

Mustafa Bakırcı, Gözde Çelik Özoğul, Düzgün Baytaş, Sezgin Özgen, Egemen Eren Çelik

Plan Bütçe Komisyonu:

Şükür Erol, Kadir Öner, Mürşit Avcı, Barış Solak

Hukuk Komisyonu:

Alev Koç, Rıfat Özer, Edibe Tokmak Yılmaz, Özgür Kaner, Volkan Kahya

Çevre ve Sağlık Komisyonu:

Ergül Akkara, Musa Han, Şükrü Erol

Esnaf Komisyonu:

Alev Koç, Yakup Yenice, Hamza Duran, Egemen Eren Çelik, Asur Eren Kaya

Tarım Komisyonu:

Barış Solak, Şükrü Erol, Hamza Duran, A. Barkın Durmuşçelebi, Mürşit Avcı

Deprem ve Afet Komisyonu:

Barış Solak, Selda Uzuntepe, Mehmet Gülcan, Mürşit Avcı, A. Barkın Durmuşçelebi

Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu:

Bülent Bingöl, Mehmet Gülcan, Ali Gül, Kadir Önler, Aşure Eren Kaya

Sürdürülebilir Kentleşme ve Yenilenebilir Enerji Komisyonu:

Ergül Akkara, Musa Han, Bülent Bingöl, Özgür Kaner, Harbi Kurt

Kent Konseyi Komisyonu:

Mustafa Bakırcı, Gözde Çelik Özoğlu, Düzgün Baytaş, Harbi Kurt, Özgür Kaner

Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile İlgili Mücadele Komisyonu:

Ergül Ankara, Gökhan Acar, Musa Han, Fahrettin Çakıroğlu, Volkan Kahya

Aile Kadın ve Çocuk Hareketi Komisyonu:

Selda Uzuner, Alev Koç, Edibe Tokmak Yılmaz, Yeşim Tuncer, Kadir Öneler

Eğitim ve Spor Kültür ve Turizm Komisyonu:

Gökhan Acar, Selda Uzuntepe, Hamza Duran, Egemen Eren Çelik, Volkan Kahya

Engelsiz Çiğli Komisyonu:

Edibe Tokmak Yılmaz, Mehmet Gülcan, Şükrü Erol, Yeşim Tuncer, Fahrettin Çakıroğlu

Muhabir: TURGAY KILIÇ