Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma ücretlerinde değişikliğe gitti. 16 Şubat 2025 tarihinden itibaren, özel işletmecilerin sürdürülebilirlik talepleri ve EGO Genel Müdürlüğü’nün maliyet analizleri doğrultusunda, tam bilet ücreti 26 TL, öğrenci bileti ücreti ise 13 TL olarak belirlendi.

Rekabet Kurumu'ndan sert uyarı: Ramazan’da et fiyatlarında manipülasyona geçit yok Rekabet Kurumu'ndan sert uyarı: Ramazan’da et fiyatlarında manipülasyona geçit yok

Ankara'da toplu taşıma sisteminin maliyetleri, son dönemdeki enflasyon oranları ve yakıt fiyatlarındaki hızlı artış nedeniyle yükseldi. Belediye, bu artışları dengelemek ve sürdürülebilir bir taşıma sistemi sağlamak amacıyla ücret düzenlemesine gitme kararı aldı.

Özel sektör taşıma işletmecilerinin, hizmetlerin sürdürülebilir olabilmesi adına fiyat artışı talep ettikleri ve bu taleplerin değerlendirilerek bir karar alındığı belirtildi. Hem maliyet analizleri hem de işletmecilerin talepleri göz önünde bulundurularak fiyat artışına gidildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ