Bir uçtan bir uca başlığı ile detaylandırılan resim ve fotoğraf sergisinde disiplinler arası figür ve soyut açılımları başlıkları ile ön plana çıkan serginin açılışı pazartesi akşamı İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşecek. Aynı aileden 4 kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi 4 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Sergide eserleri bulunan 4 kadın sanatçı, pek çok farklı alanda eser üretiyor.

4 sanatçının yaşamları ve çalışmaları

Pervin Baysak: Sanat hayatına 2001 yılında Şeref Bigalı Atölyesi’nde başladı. Cavit Atmaca, Bedri Karayağmurlar, Kadriye Aksel, Ali Rıza Kırkan, Gülperin Sertdemir, Yaşar Ali Güneş ve Hasan Rasgeldi gibi sanatçılardan eğitim aldı. Empresyonizmden romantizme uzanan tarzını figüratif ve soyut bir dille ifade ediyor. Eserleri, çeşitli karma sergilerin yanı sıra Bosna-Hersek Fahri Konsolosluğu Sanat Galerisi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihi Havagazı Fabrikası Sanat Galerisi ve Kültürpark İzmir Sanat Galerisi’nde sergilendi.


Ayla Özgiller: Çocuk yaşlarda figür çalışmalarına başladı. 1997 yılından itibaren Kadriye Aksel, Gülperin Sertdemir, Şeref Bigalı, Umut Türker, Cavit Atmaca, Yaşar Ali Güneş, Ali Rıza Kırkan, Bedri Karayağmurlar ve Hasan Rasgeldi’den ders aldı. Yağlı boya ve suluboya teknikleriyle figüratif, spontane ve dışavurumcu eserler üretiyor. Resimleri çeşitli sergilerde yer aldı.


Ela Baysak: Çağdaş sanatçı olan Ela, resim, fotoğraf, enstalasyon, illüstrasyon ve kolaj alanlarında eserler veren bir şair ve yazardır. London Collage of Communication Üniversitesi’nden BA Fotoğraf diploması aldıktan sonra, 2016 yılında Goldsmiths Üniversitesi’nden onur derecesiyle BA Güzel Sanatlar diplomasını tamamladı. Gülperin Sertdemir, Soner Göksay, Kadriye Aksel, Nurcan ve Ömer Durmaz, David Batchelor, Simon Bedwell ve Bernard Walsh’tan eğitim aldı. İzmir’deki atölyesinde soyut ve figüratif çalışmalar yapıyor; farklı disiplinler ve teknikler aracılığıyla yeni formlar yaratıyor. Çalışmalarında, soyut dışavurumculuk, ekspresyonizm, sürrealizm, büyülü gerçeklik, Dadaizm, ikinci yeni edebiyatı, metafizik, mitoloji, etimoloji ve sembolizm gibi çeşitli ideolojilerden ilham alıyor.


Elif Baysak: 1998 yılında İzmir’de doğan Elif, disiplinler arası bir sanatçı olarak felsefe ve psikolojiyi entegre ettiği çizim, video, performans ve yazı alanlarında eserler üretiyor. 2022 yılında New York The New School’dan BA Tiyatro bölümünü psikoloji ve yazı alt dallarıyla onur derecesiyle mezun olarak tamamladı. Deneysel tiyatro The Wooster Group’ta ve The Museum of Modern Art’ta çalıştı. Azure Arts Galerisi için sanat yazarlığı yaptı. Çizim çalışmalarını kontrol ihtiyacını serbest bırakma ve bilincini rahatlatma amacıyla meditatif bir eylem olarak başlatan sanatçı, soyut görsel alanda baskı ve fanzin çalışmaları yapmaya devam ediyor. Deneysel projelerini doğal, materyal ve spiritüel alanlarda varoluşu keşfetmek ve sorgulamak için sürdürüyor.

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ