Canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Vural Çelik'in hayatını kaybetmesi sanat camiasını hüzüne boğdu. Peki, Vural Çelik kimdir? Vural Çelik neden öldü?

Vural Çelik kimdir?

Aslen Ordulu olan oyuncu Vural Çelik, 1973 yılında Ankara’da doğmuştur. Henüz ortaokul ve lise yıllarında, çevresindekilerin taklit yeteneğine hayran kaldığı Çelik, bu yeteneğiyle dikkat çekmiştir. 1989 yılında bir arkadaşının önerisiyle Levent Kırca Tiyatrosu’na oyuncu arandığını öğrenince başvurdu ve kabul edilmişti. Kariyerine bu tiyatroda başlayan Vural Çelik, daha sonra Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda yer almıştır. Burada sanat yönetmeni Selahattin Taşdöğen’in asistanlığını yapmıştır.

Taşdöğen’in aracılığıyla Necati Akpınar ile tanışan Çelik, organizasyon alanında da tecrübe kazandı. Ardından Yılmaz Erdoğan ile tanışarak BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) oyuncuları arasına katılmıştır. Çelik, geniş kitlelerce tanınmasını sağlayan çıkışını, Ata Demirer’in tavsiyesi üzerine katıldığı Avrupa Yakası dizisi ile yaptı. Dizide canlandırdığı Kubilay ve Gülenay Peynircioğlu karakterleriyle büyük beğeni toplamıştır. Son olarak, Seksenler dizisinde Niyazi karakterine hayat vermişti.

Vural Çelik neden öldü?

Türk tiyatro, sinema ve dizi dünyasının sevilen ismi Vural Çelik, 51 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden ünlü oyuncunun vefatı Çelik’in vefatı sanat camiasında ve hayranları arasında büyük üzüntü yarattı.  Çelik, 2014 yılında geçirdiği kalp krizinden sonra sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Ne yazık ki, 17 Ekim 2024’te evinde hayatını kaybetti. Acı haberi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, sosyal medya platformu X üzerinden şu sözlerle duyurdu: “Maalesef Vural’ı kaybettik. Çok üzgünüm.”

Kaynak: HABER MERKEZİ