Trendyol 1. Lig play-off finalinde Sakaryaspor ile Bodrum FK karşı karşıya geldi. Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan finali Bodrum FK 3-1 kazanarak Süper Lig’e yükseldi.
Geçen sezonu da 4. sırada tamamlayıp finalde Pendikspor’a 2-1 kaybeden Muğla ekibi, bu kez finalde yüzü gülen takım oldu.  Sezonu 4. sırada tamamlayan Bodrum FK, play-off’ta iki tur geçerek yükseldiği finalde 19. dakikada Gökdeniz’in golüyle 1-0 öne geçti. Sakaryaspor’da Rotman 44. dakikada kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. 10 kişi mücadelede eden Sakaryaspor’da Dimitrov, kalesinden açılan kaleci Sousa’yı çalımlayıp dar açıdan topu filelere gönderip finale 1-1’lik dengeyi getirdi.

Uzatmaların sonunda gülen Bodrum FK oldu

Uzatmaya giden finalin 94. dakikada Celutska, Cenk’in ortasında kale ağzından yaptığı kafa vuruşuyla topu köşeden filelere göndererek skoru 2-1 yaptı. Uzatmaların ilk devresinin son anlarında da Bodrum FK, 103. dakikada Tunahan’ın golüyle farkı ikiye çıkarıp (3-1) büyük bir avantaj yakaladı.
Bu golden sonra çıkan gerginlikte Tunahan ilk sarı kartını görüp 105+2. dakikada da Murat’a faul yaparak ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.

Bodrum'da taraftarlar takımlarını meydanlarda kutluyor

Bodrum Belediye Meydanı ve Turgutreis Atatürk Meydanı'ndaki dev ekranlardan maçı izleyen binlerce Bodrumlu taraftar, büyük heyecan yaşadı. Maç sonunda heyecan yerini coşkuya bıraktı. Meşaleler yakıp, marşlar ve şarkılar söyleyen taraftarlar takımlarının tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkışını kutluyor.

Kaynak: İHA