Geçtiğimiz sezon gösterdiği performans ile Trendyol Süper Lig’e çıkmayı başaran Bodrum FK, transferde hız kesmiyor. Kadrosunu hem tecrübeli hem de genç oyunculardan oluşturmak isteyen Muğla temsilcisinin son transferi Zdravko Dimitrov oldu. Yeşil beyazlılar, geçtiğimiz hafta da Altay SK’dan 17 yaşındaki Enes Öğrüce’yi transfer etmişti.

Geçen sezon başlayan ilgi transfere dönüştü

Bodrum FK, geçtiğimiz sezonu play off hattında bitirmeyi başarmış ve final maçını kazanarak Trendyol Süper Ligi’ne çıkmaya hak kazanmıştı. Play off maçında Sakaryaspor ile karşılaşan yeşil beyazlılar maçı kazanmasını bilse de kalesini gole kapatamamıştı. Ancak bu golü unutamayan teknik direktör İsmet Taşdemir’in dikkatini çekmişti. O golü atan Zdravko Dimitrov, Bodrum FK’nın transfer listesine bir numaradan girmişti. Trendyol 1. Lig'de oynadığı maçlarda gösterdiği performansla birçok Türk kulübünün ilgisini çeken Dimitrov, önceki gün Bodrum FK ile sözleşme imzaladı.

3 yıllık sözleşme imzalandı

Bodrum FK, Taşdemir'in tavsiyesi üzerine Dimitrov'u kadrosuna kattı ve 25 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. Düzce'deki Serkan Acar Topuk Yaylası Tesisleri'nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Dimitrov, Süper Lig'de oynamak için heyecanla beklediğini ifade etti.

“Süper Lig’de bir üst seviyeye çıkacağım"

Transfer süreci ve hedefleri hakkında konuşan Dimitrov, Türkiye'de kendini evinde gibi hissettiğini belirterek, "Türkiye benim ülkem gibi, insanların çok sıcakkanlı olduğu bir ülke. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Çok profesyonel ve düzenli bir takıma geldim. Süper Lig'in zorluk seviyesini biliyorum ve bu seviyede oynamak için buradayım. Takım arkadaşlarım beni çok iyi karşıladılar ve sahiplendiler. Süper Lig'de bir üst seviyeye çıkmak için çalışıyorum ve bu hedefe ulaşmak için takımımın destekçisi olacağım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Yiğit SÜTCÜ