Bornova Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen anket çalışması kapsamında belediye ekipleri, ev ev gezerek kadınlar, çocuklar ve engellilere yönelik envanter çıkarıyor. Yaş grupları, okuma yazma oranları, çocuk ve engelli sayıları ile engel durumları tespit ediliyor. Aynı zamanda, vatandaşların belediye faaliyetleri ve hizmetleri hakkında bilgi sahibi olup olmadıkları sorgulanıyor. Kreş ve park gibi ihtiyaçları da bu çalışmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Yerel üreticilere destek

Anket çalışması ile bir yandan ürün envanteri ve üretim planlaması oluşturulurken, diğer yandan da üretimi artırmak için hangi desteklerin beklendiği yöneltilen sorular arasında yer alıyor. Bornova Belediyesi, yerel üreticilerin ihtiyaçlarına uygun destek programları geliştirmeyi hedefliyor.

Yatırımlar anket sonuçlarına göre belirlenecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, amaçlarının, vatandaşların ihtiyaçlarını en doğru şekilde belirleyip, onların taleplerine uygun hizmetler sunmak olduğunu belirterek, ”Bu kapsamda 12 mahallede başlattığımız anket çalışması, gelecekte yapacağımız yatırım, proje ve çalışmalara yön verecek. Vatandaşlarımızın katılımı ve geri bildirimleri, hizmetlerimizin kalitesini artırmada en büyük yol göstericimiz olacak” dedi.

Kaynak: Bülten