Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Sosyal İklim Derneği ve Ulusal Demokratik Enstitü (National Democratic Institute- NDI) çatısı altında çalışmalarını yürüten gençler belirledikleri gençlik problemleri üzerinde çalışmalar yaptı. Gençlik Çalıştayı’nın katılımcıları, “Gençlere Yönelik Sosyal Alan Eksikliği”, “İklim Kriziyle Mücadele ve Çevrenin Korunması”, “Gençlerin Siyasete Katılımının Önündeki Engeller” başlıklı üç konuda atölye çalışması yaptılar. Yapılan çalışmaya ilişkin raporun önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenirken, çalışma yapılan başlıklara ilişkin öne çıkan sorunlar tespit edilip, istekler dile getirildi.

Hiç kapanmayacak

Atölye çalışma grupları oluşturarak yapılan değerlendirmeler sonucunda gençlerin sosyalleşme alanlarının arttırılması konusundaki öneriler ön plana çıktı. Gençler Bornova Belediyesi’nden kütüphane, gençlik merkezi gibi birimlerin 7 gün 24 saat çalışmasını istedi. “Gençlere Yönelik Sosyal Alan Eksikliği” konusunda yapılan atölye çalışmasında gençlerin dijital ve fiziksel sosyal alanlara erişiminin arttırılması yönündeki istekler öne çıktı. İklime uyumlu ve dirençli bir kent için yerel yönetimin gençlerle birlikte çalışması ile yerel yönetimlerde gençlerin sorunlarına çözüm getirecek birimlerin oluşturulmasına yönelik istekler ön plana çıktı.

Gençler itici güç

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, kütüphane ve gençlik merkezinin 7 gün 24 saat çalışması yönündeki gençlerin isteklerini en kısa sürede uygulamaya geçireceklerini belirterek, “Bornova Belediyesi’nde gençlerin düşüncelerini önemsiyoruz. Belediyemizin yol haritasını belirleyecek stratejik planımızı da bu düşünceyle onların katkılarını alarak hazırlıyoruz. Bu çalıştaydan çıkacak bütün öneri ve fikirleri büyük bir hassasiyetle inceleyeceğiz” dedi.

Kaynak: Bülten