İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, bu yıl 11-17 Kasım tarihleri arasında 25. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin başvuruları sona erdi ve 110 farklı ülkeden toplam 4225 kısa film, prestijli Altın Kedi ödülleri için yarışacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sinema Genel Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası, Konak ve Karşıyaka belediyeleri, Fransız ve Alman Kültür merkezlerinin destekleriyle düzenlenen festival, İzmir'in kültürel yaşamına bir kez daha renk katacak.

Bu yıl festival kapsamında dördüncüsü düzenlenecek İzmir Film Lab başvuruları da başladı. Kurmaca dalında ulusal ve İzmir projelerinin ayrı ayrı değerlendirileceği etkinlik, genç sinemacılara profesyonel eğitimlerle katkı sunmayı hedefliyor. Sürdürülebilir film üretimi üzerine farkındalık yaratmayı amaçlayan İzmir Film Lab, bu yıl da yeşil film yapımıyla ilgili bilgiler vererek kısa filmcileri bilinçlendirmeye devam edecek. Son başvuru tarihi 27 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Türkiye’nin en uzun soluklu kısa film festivallerinden biri olan İzmir Kısa Film Festivali, bu yıl da zengin programı ve online gösterimleriyle yalnızca İzmir’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından takip edilebilecek. Akademi Ödülleri kriterlerine uygun olarak değerlendirilen ve ödül kazanan filmlerin Oscar’a başvurma hakkı elde ettiği festival, uluslararası platformda da dikkat çekiyor. Bu yıl Almanya'daki Oberhausen ve Bulgaristan'daki In The Palace festivalleriyle iş birliği yapılarak, Türkiye’den kısa filmlerin uluslararası dolaşımına katkı sağlandı.

Muhabir: Ege Şenol Çalışkan