Ödemiş'te Eğitim-Sen ve Eğitim-İş'in öncülük ettiği 'Kadına Şiddete ve Çocuk İstismarına Hayır' eylemi düzenlendi. Eyleme birçok liseli gencin katılımı ile yüzlerce kişi de çevreden katılarak destek verdi. Ayrıca kitle örgütleri temsilcileri katıldı. Ödemiş Belediyesi başkanı Mustafa Turan da eyleme katılarak destek verdi.

Mücadelemiz sürecek

Eğitim-İş adına söz alan Gülçin Gürdal; "Kadınların ve çocukların yaşam hakkını savunmak, şiddeti durdurmak ve daha eşit bir toplum inşa etmek için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Şiddete karşı susmayacağız! Kadınlar özgürleşene, çocuklar güvenle büyüyene kadar mücadelemiz sürecek!" dedi.

Daha kaç çocuğun haberine dayanabiliriz?

Eğitim-Sen adına söz alan Umut Avcı da, "Adalet Bakanlığı’nın Nisan 2024’te yayınladığı Adalet İstatistikleri 2023” raporuna göre 2015- 2023 yılları arasında “çocukların cinsel istismarı” suçuna ilişkin açılan dosya endeksi %94 arttı. Çocuklar çoğunlukla yakınları, tanıdıkları tarafından istismar ediliyor ve katlediliyor. Ölüm sebepleri ağırlıklı olarak istismar ve aile içi şiddet.

Biz medyada görünür olabilenlerden haberdar olabiliyoruz! Sesini duyuramayan daha kaç çocuk istismar edildi, kaçırıldı, satıldı, evlendirildi? Daha kaç çocuğun yaşamı iktidarın iyi halini gördüğü, haksız tahrik indirimi ile ödüllendirdiği faillerin elinde yok olmuş ve olmakta?
Narin’in katledilişi ciğerimizi dağlarken kaç çocuğun daha haberine dayanabiliriz?

Milyonlarca yurttaşın sesi olsun

Açıkça görülüyor ki;

Son olarak,  Eğitim sen ve Eğitim iş olarak çağrıcısı olduğumuz bu eylem ile sesimiz Türkiye’nin dört bir yanında şiddete hayır diyen yüzbinlerin sesine katılsın. Eyleme katılamayan ancak bizlerle aynı duygularda olan milyonlarca yurttaşın da sesi olsun." diyerek kadın cinayetlerine karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ