İzmir’in Buca ilçesinde, polis ekipleri tarafından şüphe üzerine durdurulmak istenen bir araçtan kaçmaya çalışan 3 şüpheli, kovalamaca sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Olayda, araç içerisinde yapılan aramalarda 65 bin sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Yakalama anı ise polis kamerası tarafından kaydedildi.

Sema Bodur’dan iddialara yanıt: Ticari faaliyetlerim yasal ve şeffaf bir şekilde yürütülmüştür! Sema Bodur’dan iddialara yanıt: Ticari faaliyetlerim yasal ve şeffaf bir şekilde yürütülmüştür!

Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 18 Şubat 2025 tarihinde Seyhan Mahallesi'nde şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Ancak aracın sürücüsü, polis aracını görünce hızla aracıyla kaçmaya başladı. Ekiplerin hızlı müdahalesi ve kovalamacasının ardından, araç içindeki 3 şüpheli, A.G. (25), R.B. (20) ve S.P. (36), yakalanarak gözaltına alındı.

Araçta yapılan detaylı aramada, bagaj kısmı ve arka koltuklarda 65 bin sentetik uyuşturucu hap bulundu. Ekiplerin uyuşturucuya yönelik titiz çalışması sonucu, büyük bir uyuşturucu sevkiyatının engellendiği ifade edildi.

Polis kamerası o anları kaydetti

Şüphelilerin kaçmaya çalıştığı esnada ve araçtaki aramanın yapıldığı anlar, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis kamerası görüntülerinde, şüphelilerin kaçmaya başlaması ve kovalamacanın ardından yakalanmaları yer alırken, araç içindeki uyuşturucu hapların ele geçirilme anı da anbean izlenebiliyor.

Polis, araçtan çıkan uyuşturucu hapların, İzmir genelinde dağıtımı yapılması beklenen sentetik uyuşturucu maddeler olduğunu belirtti. Uyuşturucu maddelerin, gençlerin hedef alınarak satılmasının engellenmesi açısından bu tür operasyonların büyük önem taşıdığı vurgulandı.

3 şüpheli, yapılan sorgulamalarının ardından Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA