İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Aliağa'da sanayicilerin ve nakliyecilerin yaşadığı sorunları konuşmak, bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yürütmek için  Aliağa Ticaret Odası tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu (İEKKK) Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılarından Çağatay Güç, Zeki Yıldırım, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk ile sanayiciler yer aldı.

Üzerimize düşeni yapmak istiyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü sorumluluğunda olan, 2021 yılının sonuna doğru İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen ancak mülkiyet sorunları nedeniyle düzenlenemeyen 5 kilometrelik sanayi yoluna (Adalı Sokak) yönelik talepleri dinledi.

Nakliyecilerin Aliağa Limanı'na ulaşımını sağlayan yol için kalıcı çözüm üretmek istediklerini belirten Başkan Tugay, Aliağa'nın limanlar bölgesinin, İzmir için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Tugay, “Buradaki gelişimi destekliyoruz. Bölgenin ulaşım, altyapı gibi sorunlarının giderilmesi için kararlı adımlar atmak istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmak istiyoruz” dedi.

Güzel bir ulaşım planlaması yapalım

Bu bölgede ulaşım ile ilgili kapsamlı bir planlama yapılmasının gerekliliğine değinen Başkan Tugay, şunları söyledi:

“Tüm paydaşların beklentisini, isteğini dinleyerek 20-30 yıl sorunsuz ilerleyecek bir ulaşım planlamasını en kısa sürede yapalım. Bunu yaparken de bazı alanlara erken müdahale edilmesi gerekiyor. Bu plana uygun olarak da ana yol ve tali yolu kavşaklarla birlikte yapacağız” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Tolga Çilingir de Ulaşım Master Planı çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Kaynak: BÜLTEN