Cenevizliler tarafından 14. yüzyılda bugünkü görünümüne kavuşturulan Çandarlı Kalesi, İzmir'in Dikili ilçesinde yer almaktadır.

Girişinin de ücretsiz olduğu Çandarlı Kalesi hakkında bütün detaylar haberimizde yer alıyor. Peki, Çandarlı Kalesi nerede? Çandarlı Kalesi'ne nasıl gidilir?

Çandarlı Kalesi'nin tarihi

İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan Çandarlı Kalesi, tarihi ve mimarisiyle İzmir’in  en önemli tarihi yapılarından biridir. İnşa tarihi tam olarak bilinmese de Çandarlı Kalesi, 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından restore edilmiştir. 15. yüzyılda Sadrazam Çandarlı Halil Paşa'nın emriyle yeniden inşa edilen kale, 2009'da başlatılan son restorasyon çalışmalarıyla 2014 yılında tamamlanmıştır. Çandarlı Kalesi’ni, UNESCO 2013 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklemiştir. Çandarlı Kalesi, giriş kapısında bulunan ve bazı bölümleri silinen kitabesinde Fetih Suresi'nden ayetler içermektedir. Aynı zamanda Çandarlı Kalesi, 2013 yılında "Ceneviz Ticaret Yolu'nda Akdeniz'den Karadeniz'e kadar Kale ve Surlu Yerleşimleri" adıyla UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne dahil edilmiştir.

Çandarlı Kalesi’ne giriş ücretli mi?

İzmir’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında olan Çandarlı Kalesi, her gün 14.00-17.30 saatleri arasında ziyarete açıktır.  Çandarlı Kalesi’ne giriş ücreti bulunmamaktadır. 

Çandarlı Kalesi nerede?

Çandarlı Kalesi, İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı Mahallesi'nde yer almaktadır. Aynı zamanda deniz kenarında olan Çandarlı Kalesi, her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biridir. 

Çandarlı Kalesi'ne nasıl gidilir?

Hem saldırıların önlenmesi hem de devletin kendi gücünü göstermesi amacıyla yapılan Çandarlı Kalesi, stratejik önemi ve görkemli yapısıyla dikkat çeker.İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Çandarlı Kalesi'ne ulaşım oldukça kolaydır. Özel araçla gitmek isteyenler, O-30 otoyolunu kullanabilirler. Toplu taşıma tercih edenler için ise Çandarlı-Dikili minibüs seferleri mevcuttur. Aşağıdaki konum bilgilerinden kendinize özel ulaşım yolunu oluşturabilirsiniz.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ