İzmir'in plajları yaz aylarında büyük ilgi görüyor. Bu plajlardan biri de Çark Plajı. Peki Çark Plajı nerededir? Çark Plajı'na nasıl gidilir?

Çark Plajı

Bol rüzgarıyla bilinen ve Alaçatı’da sörfçülerin en çok tercih ettiği noktalardan olması sebebiyle Çark Plajı, en popüler plajlar arasında yer alıyor. Her daim berrak deniziyle ince kumlu plaj birleşince eşsiz bir yüzme deneyimi sunan Çark Plajı denizinin sığ yapısı plajı çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler için idealdir. Her mevsim rüzgar alması ve epey açıklara kadar 1 metrelik sığlığıyla yeni başlayan sörfçüler için de oldukça popüler bir yerdir. Gün boyu esen rüzgarı ve soğuk deniziyle sıcak yaz günlerinde serinlemenize olanak sağlıyor. Plajın suyu yılın büyük bir bölümünde oldukça soğuktur. Deniz dalga açısından tamamen tehlikesizdir. Suyu yavaş yavaş yükselir, asla aniden derinleşmez.

Çark Plajı nerededir?

Çark Plajı, İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan Alaçatı Port bölgesindedir. Alaçatı merkeze 5 kilometre ve yaklaşık 10 dakika uzaklıktadır. Çeşme’den ise 20 kilometre uzaklıkta ve 22 dakika mesafededir. 

Çark Plajı'na nasıl gidilir?

Alaçatı Çark Plajı’na ulaşım oldukça kolaydır. Çeşme ve Alaçatı’dan sık aralıklarla Alaçatı Port bölgesine minibüs seferleri düzenleniyor. Alaçatı’dan minibüsle yolculuk 10 dakika civarında sürüyor.

Özel aracınızla ise Çeşme veya İzmir yönünden gelirken İzmir-Çeşme Otoyolunun Alaçatı kavşağından ayrılıp Alaçatı Port tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Alaçatı merkezden yine Alaçatı Port bölgesine ulaştıktan sonra sörf okulları bölgesine kadar ilerlemeniz gerekiyor.

Alaçatı Çark Plajı'na daha rahat ulaşabilmeniz açısından aşağıya bir harita bilgisi bıraktık. Haritaya tıklayıp yol tarifi oluşturarak kolaylıkla plaja ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi