Semra İğtaç- Çeşme Yarımada Çevre Platformu, sosyal medya hesabından Çeşme Dalyan'da yaşanan bir durumu kamuoyuyla paylaştı. Platform, Dalyan Üniversite Mahallesi'nde iki büyük parsel üzerine yapılan yasadışı yapılaşmaya dikkat çekti. İddiaya göre, anıtlar yüksek kurulundan izin alınmadan inşa edilen bu yapı, kanunlara ve Türkiye Cumhuriyeti’nin koymuş olduğu kurallara aykırı. Üstelik çevre halkının defalarca yaptığı şikayetlere rağmen, bu yasa dışı yapıya herhangi bir müdahalede bulunulmadığı ileri sürülüyor.

Platformun açıklamasında, "Normalde çivi çakmak yasak. Anıtlar yüksek kurulundan izin alınması lazım. Ancak Dalyan'da bir vatandaş, hiçbir izin almadan evini yapmış ve kanalizasyonu nereye yönlendirdiği belirsiz. Etrafını da çeviren bu vatandaş, çevre halkının şikayetlerine rağmen arkasındaki güçlü bağlantıları sayesinde hiçbir engelle karşılaşmıyor," denildi.

Çeşme Çevre Platformu, yetkilileri göreve çağırarak, bu tür yasa dışı uygulamalara karşı daha etkili bir mücadele yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Semra İĞTAÇ