Semra İğtaç- Rahmetli fotoğraf sanatçısı ve yazar Cavit Kürnek'in kurucusu olduğu Çeşme Sanat Grubu'nun Yaz Sergisi, Çeşme Çarşı'daki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergide, sanatçı Nihat Atagöz'ün seramik heykel ve rölyefleri büyük ilgi gördü.

Atık malzemelerden sanat eserlerine

Nihat Atagöz, insanların çöp olarak gördüğü her türlü atık malzemeyi, eşinden dostundan toplayarak estetik duyarlılıkla kolaj tekniğini kullanıp plastik değer taşıyan rölyeflere ve esprili heykellere dönüştürüyor. Atagöz'ün atölyesinde ürettiği seramik heykeller de sergide yer alıyor ve bu eserler, bugüne kadar gördüğünüz heykellerden çok farklı.

Sanatın içine doğmak

İz Gazete'ye yaptığı açıklamada Nihat Atagöz, 1961 yılında Çeşme'de doğduğunu ve sanatla ilk buluşmasının okul yıllarında karikatür ile gerçekleştiğini belirtti. O yıllarda karikatürlerinin dergilerde yayınlandığını ve ödüller aldığını söyledi. Askerlik döneminin kendisi için bir dönüm noktası olduğunu ve karikatürden heykele yöneldiğini ifade eden Atagöz, herhangi bir eğitim almadan heykel ve seramik alanında çalışmalar yürüttüğünü ve her çalışmadan ayrı bir keyif aldığını dile getirdi. Son yıllarda mozaik ile tanışıp çalışmalarını zenginleştirerek devam ettiğini de ekledi.

Sergi için son gün 28 temmuz

Çeşme Çarşı'daki tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleştirilen sergi, 28 Temmuz akşamına kadar ziyaret edilebilir. Sanatseverler, bu ilginç ve yaratıcı sergiyi kaçırmamalı.

Muhabir: Semra İĞTAÇ