SEMRA İĞTAÇ- AKP’nin sokak hayvanlarını katletmeye yönelik “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ne karşı Çeşmeli hayvanseverler, Çeşme Belediyesi Hayvan Barınağı önünde basın açıklaması yaptı. Hayvanseverler, yasa teklifinin geri çekilmesini talep etti.

Hayvanlarımı öldürmeye gelen önce beni öldürsün

Eyleme katılan ve Çeşme Şifne'de yaşayan 70 yaşındaki Satı Güneş, İz Gazete'ye yaptığı açıklamada duygusal anlar yaşattı. Güneş, "Evladımı kaybettim, anneyim. Kızımı kaybettikten sonra kendimi bu yavrularıma adadım. Yolların kıyısından poşet, şişe topluyorum, yem almak için. Utanmıyorum bu yaşta. Kınayan beni kınasın ama hayvanlarımı öldürmeye gelsinler, önce beni öldürürler. Yok öyle bir şey, istemiyorum bu kanunu. Şu canlara bakın, hayvan demeye kıyamıyorum. Hakimler,  siz de duyun, biz hayvanlarımızı seviyoruz ve onları yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz."

Nasıl kıyarsın bu canlara?

Güneş, sözlerine devam ederek barınaktan dört yıl önce aldığı yavruya halen baktığını belirtti. "Yerim müsait olsa daha fazlasını da götürürüm. Allah aşkına bizim üstümüzden elinizi çekin. Şunların güzelliklerine bakın. Nasıl kıyarsın bu canlara. Kalemi kırılasıcalar. Kaleminiz kırılsın," diyerek sözlerini noktaladı.

Protestolar sürüyor

Çeşme'deki protestolar, hayvanseverlerin yoğun katılımıyla devam ederken, katılımcılar yasa teklifinin geri çekilmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor.

Muhabir: Semra İğtaç