Semra İğtaç - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, CHP’nin Tüzük Kurultayı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, partinin iktidar yürüyüşünü başlattığını ve kurultayın ana amacının iktidara hazırlık olduğunu vurguladı. Tüzük değişikliklerinin ele alındığı bu kurultayda, CHP'nin gelecekteki yol haritasının belirlendiğine dikkat çeken Çiftçi, önümüzdeki günlerde yapılacak program çalışmalarının çok daha önemli olduğunu belirtti. 

Çiftçi, "Bugünkü ve yarınki çalışmalar, hükümet programı oluşturma provası olacak. Adalet, demokrasi, ekonomi, dönüşüm ve yeşil çevre gibi konularda delegasyonumuzun görüşleri doğrultusunda parti programımızı güncellemeyi planlıyoruz" dedi.

"Değişim sürekli devam edecek"

İz Gazete'ye verdiği demeçte ise, değişim sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çiftçi, "Aslında şu anda bu salonda hep birlikte görüyoruz. Değişim böyle bir şey. Değişim, delegenin, üyenin, yöneticinin sesini dinlediğimiz bir şey. Masalarda konuşmalar olacak, tartışmalar olacak. Değişim dediğimiz şey parti programımızı değiştirmek ve bunu katılımcı bir şekilde yapmak. Değişim sürekli devam edecek" ifadelerini kullandı. 

CHP, bu kurultay ile birlikte iktidara yönelik adımlarını güçlendirirken, parti içindeki katılımcı ve demokratik yapıyı daha da pekiştirmeyi hedefliyor.

Muhabir: Semra İĞTAÇ