İzmir'de geçtiğimiz gün meydana gelen şiddetli yağışlar sonucu Enver Dündar Başar Sokak'ta oluşan elektrik kaçağından kaynaklanan trajik olayda hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay için CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, baş sağlığı mesajı yayımladı. Aslanoğlu, olayın basit bir onarım ve izolasyon güçlendirmesi ile önlenebileceğini vurgulayarak olayın takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Başkan Aslanoğlu, yapılan ilk tespitlerin, elektrik dağıtım firmalarının denetimdeki eksikliklerini ve kar odaklı politikalarının insan sağlığına etkilerini gözler önüne serdiğini ifade etti. Elektrik şirketlerinin bu tür sorunlara karşı daha duyarlı olması gerektiğini belirten Aslanoğlu, "Bu işin fıtratında var" yaklaşımının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Son olarak, Aslanoğlu, olayın üstünün kapatılmaması ve sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirterek, benzer trajedilerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu.

Aslanoğlu'nun sosyal medya paylaşımı şu şekilde:

"Şehrimizde meydana gelen şiddetli yağışta oluşan elektrik kaçağından akıma kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay isimli 2 yurttaşımızın vefatının derin üzüntüsünü yaşıyorum. Kaybettiğimiz yurttaşlarımıza Allahtan rahmet aileleri ve yakınlarına baş sağlığı dilerim. Başımız sağ olsun İzmir

***

İlk tespitler, İzmir'de iki insanımızın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettikleri olayın, elektirik firmasının basit bir onarımıyla ve izolasyonu güçlendirmesiyle önlenebileceğini ortaya çıkardı. Bu detay hem denetlemedeki eksikliği hem de yüksek karlar elde eden özel elektrik dağıtım firmalarının insan sağlığına ne kadar değer verdiğini gözler önüne serdi. Herkes bilsin ki, "bu işin fıtratında var" deyip, bu olayın üstünün kapanmasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ