Batuhan KAYA/İz Gazete- Cumhuriyet Halk Partisi 17. Olağan Kongresi’nde İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Ruhsar Selis Çelik, Eski CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’dan görevi devraldı. CHP İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Çelik, “Önemli olan şu anda hep birlikte iktidarda yürümemizdir. 2 kadın olarak kongreye girdik, bu seçimin kaybedeni olmadı. Aksine İzmir ve Türkiye kazandı. Ayça başkanımla el ele yürüyeceğiz. Biz, Türkiye’nin birinci partisiyiz, iktidar olmaya gidiyoruz. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

“Neşe içerisinde bir kongre geçirdik”

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Keyif, neşe içerisinde bir il gençlik kolları kongresi gerçekleştirdik. Bu demokrasi şölenine katkı sunan her birinize teşekkür ediyorum. Biz, her zaman söylediğimiz gibi kongrelere şenlikler içerisinde gider, kongrelerden sonra da şenlikler içerisinde çıkarız. Hepimizin tek bir amacı var. 20 yıldır bu ülkeyi karanlığa boğan bir zihniyeti iktidardan uzaklaştırıp CHP iktidarını kurmak istiyoruz. Hepimizin tek bir hedefi ve karşıtı var. 2 genç kadın arkadaşımız bir iddia ortaya koydular, daha iyi yöneteceklerini söylediler. Hepsi bu. Bu demokrasi mücadelesine katkı sunan Karabağlar İlçe Gençlik Kolları Başkanımız Ayça başkanıma da gösterdiği çaba ve emekten ötürü çok teşekkür ederim” diye konuştu.

“Bu mücadele ana kademeyi de saracak” 

Aslanoğlu açıklamasının devamında, “2 yıldır Burak Başkanımla birlikte çok güzel bir görev yapıyoruz. Birlikte güzel hizmetler yapmaya çalıştık. Ondan öncesinde de 2 yıllık bir hizmeti var. CHP’de 4 yıl çalışmak gerçekten takdire şayan. Bu emekler için Burak kardeşime canı gönülden teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan genç ve her halde bizim Sevda vekilimizden sonra 2’nci kadın il başkanımız olacak. İzmir bu durumda bizi yine gururlandırdı ve kadın dostu bir kent olduğunu gösterdi. İlk kez bir kadın gençlik kolları başkanıyla birlikte çalışacağız. Bunun bize katkı sağlayacağına, gençlikten başlayan bu mücadelenin ana kademeyi de saracağına inanıyorum. Ruhsar kardeşimin büyük bir emek göstereceğini, başkanımızın da örgütümüzün de daha ileri gideceğinden adım gibi eminim” ifadelerini kullandı.

“Birçok zorluk geçirdik”

4 yıldır CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürüten Burak Kotan, devir teslim töreninde, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün benim için çok duygusal. 4 yıl boyunca gençliğimin belki de en heyecanlı olduğu çağda partime hizmet ettim. Çok değerli bir 4 yıldı. Birçok gündemi içinde barındıran süreçler yaşadık. Gençlik kollarında siyaset yapmak çok kıymetli ama aynı zamanda çok zor. Genç yoldaşlarımız birçok sıkıntı içerisinde partiye üye oluyorlar. Buraya gelip mücadele ediyorlar. Bu sıkıntılar da bizim birçok fedakarlık yapmamıza sebep oluyor. Bence ana kademeden gençlik kollarını ayıran değeridir. Bu değeri kaybetmememiz lazım. Belki bu 2 yıl içinde bir seçim gözükmüyor ama biz omuz omuza yarın seçim olacakmış gibi mücadele etmeliyiz. Birçok arkadaşımızın atamasında seçiminde omuz verdik, bugün birçok belediye başkanımız genç, ilçe başkanımız genç, gençlik kolları başkanı ya da ilçe yöneticisi olarak görev yaptığımız arkadaşlarımız belediye başkanı oldular. Bu da bizim için çok kıymetli. Ruhsar başkanımın her zaman yanında olacağıma söz veriyorum”

Muhabir: BATUHAN KAYA