SEMRA İĞTAÇ-  CHP Konak İlçe Örgütü, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı daha etkin yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini vurguladı. Açıklamayı, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan İlgazi okudu. İlgazi, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının şiddet dalgasını daha da büyüttüğünü belirtti ve bu sözleşmenin kadınların yaşam hakkını koruyan en güçlü yasal mekanizma olduğunu ifade etti.

İstanbul Sözleşmesi’ne dönüş çağrısı

CHP Konak İlçe Başkanı İlgazi, İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesinin, kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek için kaçınılmaz olduğunu belirterek, “İstanbul Sözleşmesi’ne çıkılması, şiddet dalgasını daha da büyütmüştür. Kadınları şiddetten koruyacak yasal mekanizmalar yeniden devreye alınmalı, cezasızlık kültürü derhal son bulmalıdır,” dedi. İlgazi ayrıca, kadına yönelik şiddet ve cinayetlerde cezaların ağırlaştırılmasını ve faillerin cezasız kalmasının önlenmesini talep etti.

Çocuk hakları ve istismara karşı mücadele

Ozan İlgazi, basın açıklamasında çocuk istismarı ve cinayetlerin de giderek artan bir sorun haline geldiğini vurguladı. 2024 yılının ilk 9 ayında 35 çocuğun kadın cinayetlerinin bir parçası olarak katledildiğini ifade eden İlgazi, “Çocuklarımızı bu karanlık tablodan korumak, geleceğimizi korumaktır” dedi. Çocuk haklarını koruyacak etkin sosyal ve hukuki politikaların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini belirten İlgazi, Lanzarote Sözleşmesi’nin Türkiye’de tam anlamıyla uygulanması çağrısında bulundu.

Somut adımlar şart

CHP Konak İlçe Örgütü, çocuk istismarına karşı daha sert yasal yaptırımların getirilmesi gerektiğini belirtti.

“Çocuk haklarını koruyacak yasal düzenlemeler arttırılmalı ve uygulamalar sertleştirilmelidir. Çocuklarımızın güvenliği, geleceğimizin teminatıdır,” diyen İlgazi, çocukların korunması konusunda somut adımların artık ertelenemez olduğunu ifade etti.

İstanbul Sözleşmesi ve insanlık mücadelesi

İlgazi, kadın cinayetlerine ve çocuk istismarına karşı yürütülen mücadelenin sadece bir siyasi parti mücadelesi olmadığını, bu mücadelenin bir insanlık mücadelesi olduğunu vurguladı, “Sessiz kalmayacağız. Mücadelemiz sürecek ve bu karanlık tabloyu hep birlikte değiştireceğiz” diyerek, kadınların ve çocukların korunması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ