Batuhan KAYA/İz Gazete- 17.Olağan CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde oy kullanma işleminin tamamlanmasına kısa bir süre kala skandal bir olay yaşandı. Karşıyaka ve Çiğli delegelerinin isimlerinin yer aldığı hazirun listesi çalındı.

Kameralar incelenecek

Listenin çalınmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili ve Divan Başkanı Ali Gökçek, adaylarla görüşerek yeni hazirun listesi ile seçime devam edileceğini ve salondaki kamera kayıtlarının inceleneceğini bildirdi.
Sandıklardan fazla oy çıktığı takdirde Gökçek’in seçimi iptal edeceği iddia edildi.

Ali Gökçek, hazirun listesinin kaybolduğu sandığın başında bizzat isim listesi tuttu.

Olaylı seçimde diğer yaşananlar

Öte yandan seçimin başlangıcında oy kullanma sırasında fotoğraf çekilmesi nedeniyle de kriz yaşanmıştı.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Beyaz Liste’de Ayça Gülenç ve Mavi Liste’de Ruhsar Selis Çelik’in yarıştığı seçimde fotoğraf krizi yaşandı. Oylamanın başladığı dakikalarda Divan Başkanı CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, bir delegenin oy kullanma kabininde fotoğraf çektiğini tespit etti. Delege kabindeyken flaş patlaması gerçekleştiği uyarısını yapan Gökçek, duruma müdahale etti. 

Sözlü tartışma yaşandı

Gökçek’in müdahalesi sonrasında oy kullanma işlemi durdurulurken, ana kademe ilçe yöneticileri salondan çıkartıldı. Yaşanan sözlü tartışma sonrası ‘Ne yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz’ şeklinde tepki gösteren Gökçek, salonu terk etti.

Birkaç dakika sonra yeniden salona gelen Ali Gökçek, oy kullanma işlemini yeniden başlattı.

Muhabir: BATUHAN KAYA