CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, AKP Buca İlçe Başkanı İbrahim Şengöz’ün Şirinyer Pazar Yeri ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamalara yanıt veren Kaya, "Sayın Şengöz’ün gerçekle bağdaşmayan, Buca’nın geleceğini düşünmek yerine kendi küçük kısır siyasi beklentilerini doyuran açıklamalarını acı bir tebessümle okudum. AKP, halkın yanında olmak istiyorsa önce çocukların beslenme, emeklilerin geçim sorunuyla ilgilenmeli.  AKP pazarın kurulacağı yeri düşünmeyi bırakmalı önce pazardaki fiyatları nasıl düşüreceğini düşünmelidir” dedi. 

Buca Metrosu'na bile karşı çıktı

AKP Buca İlçe Başkanı Şenöz’ün sadece siyaset yapabilmek adına Buca’nın trafik sorununu çözecek Buca Metrosu istasyon inşaatına bile karşı çıktığını anımsatan CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, “Halkı değil rantı düşünen bu zihniyeti biz zaten Türkiye’de 22 yıldır görüyoruz. Ortada ne zaman halkın yaranına bir iş varsa karşısında duran, nerede rant varsa yanında duran bir siyasi zihniyetin burada da tabi ki ‘pazarcı esnafının yanında duruyormuş’ gibi görünerek İzmir Büyükşehir Belediyemizce yapımı devam eden Buca Metrosuna da karşı çıkması kaçınılmazdı” dedi. 

Metro istasyonun inşaatı nedeniyle Şirinyer Pazar Yeri’nin 6 aydır taşınmasının gündemde olduğunu, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın da pazar yerinin taşınma işlemlerini esnafın tüm beklentilerini gidererek gerçekleştirdiğini vurgulayan Çağdaş Kaya, şunları söyledi:

“Maalesef her şeyi yasal olarak planlanan bu taşınma işlemi iki çığırtkan pazarcı ve onların yalanlarına maalesef inanan birkaç masum pazar esnafımız nedeniyle gerçekleştirilemedi. Kura çekimi, ipleri AKP’nin elinde olan ve bugünkü senaryonun gerçekleşmesi için yukardan oynatılan kuklalar tarafından engellendi. Bu iki çığırtkan, noter huzurunda çekilen kura masasını zorbalık ve şiddetle dağıttı. Tüm kamuoyunun gözü önünde gerçekleşen bu saldırıya karşın halen daha çıkarak belediyemizi suçlamak, ancak AKP’li bir siyasetçiye yakışırdı. Öyle ki, bu kura masası dağıtılmamış olsaydı, bugüne kadar Buca’nın yaranına bir açıklamasını okumadığımız AKP Buca İlçe Başkanı için fırsat doğmayacaktı. Krizlerden beslenen, olumsuzlukları, trolleriyle birlikte planlayan bu karanlık zihniyet, vatandaşımızın mağduriyetinin arkasına sığınarak, esnaf ve vatandaş dostu görüntü vermesini inandırıcı bulmuyoruz. 

Ya seçim, ya geçim!

Yıllardır uyguladıkları ekonomi politikalarıyla vatandaşlarımızı pazara dahi çıkamayacak hale getiren AKP, şimdi burada vatandaşın pazara gidebilme hakkını savunur olmuş. Madem vatandaşımızın huzurla pazara gitme hakkını savunuyorsunuz o zaman enflasyonu düşürün. Zaten halkımız bazı ‘ekonomistlerin’ ortaya koyduğu karanlık tablo nedeniyle nefes alamaz hale geldi. Esnafımız geleceğe karanlık bakıyor. Buca’da yaşanan sıkıntılar kısa sürede çözülür. Pazarcı esnafımız çığırtkanları içlerinden atar, kura çekilir. Her şey güllük gülistanlık olur. Ama vatandaşımız yine pazara geldiğinde çocuğuna alacağı iki lokma sebze ve meyve için kara kara düşünmeye devam eder. Karpuzu dilimle, domatesi taneyle alan, gün sonunda satın alınmayan atık sebze meyveyi alacak durumuna düşürülen halktan hiç mi utanmıyorsunuz!

Buradan AKP Buca İlçe Başkanına çağrı yapıyorum. Şirinyer Pazarı açıldığında birlikte pazara gidelim. Vatandaşın isyanını duymaya hazır mısın İbrahim Şengöz? 10 dakika pazarda kalabilecek misin? Halkın arasına inmeye, gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısın? Böyle küçük siyasi hamlelerle pazarın açılmasını engelleyip arkasından planlı olan bu açıklamayı yaparak Buca’da hizmet üretmeye çalışan Belediye Başkanımızı halkın gözünde düşürebileceğini mi sandın? Sokakta yoksunuz, pazarda yoksunuz… Sizler halktan kopmuş, saraylarda yaşayanlara biat eden rantın ta kendisisiniz... Halkın yanındaymış gibi açıklama yapmak bile sizin üzerinize oturmuyor, sakil duruyor. Bırakın pazarın kurulacağı yeri de pazardaki fiyatları düşürmenin yolunu arayın ya da en kısa zamanda değişecek iktidara hazırlık yapın. 

Çünkü genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in dediği gibi “Ya geçim ya seçim!”

Kaynak: BÜLTEN