SEMRA İĞTAÇ - İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zahide Kurun, kadınların birleşerek ve birlikte çalışarak başarıya ulaşacaklarını vurguladı. 16 kişiden oluşan il kadın kolları yönetim kurulu üyelerinin farklı meslek gruplarından geldiğini ve her birinin başarılı projelere imza atabilecek kapasitede olduğunu belirtti.

Kurun, "Yönetim kurulumuzdaki 16 arkadaşımın farklı meslek grupları, farklı projeleri ve yapabilecekleri çeşitli görevler var. Hepsini, kendi görevlerinin yanında, nerede başarılı olabileceklerse o pozisyonlarda değerlendirip, bu şekilde başarıya yürümek istiyoruz. Çünkü nerede başarılı olursak orada görev alarak çok daha güzel işlere imza atabileceğimizi düşünüyorum," dedi.

Projelerini genel kapsamdan çıkarıp daha lokal ve yerel düşündüğünü ifade eden Kurun, İzmir'deki her ilçenin kendine özgü motifleri, dokusu ve ihtiyaçları olduğuna dikkat çekti. "Her yörenin, her ilçenin kendine göre bir dokusu, kokusu var. Bir ilçede tarım ön planda iken, başka bir ilçede kadın üretimi ön plana çıkabilir. Deniz kıyısındaki bir ilçede farklı bir durum söz konusu olabilir. Her ilçenin yapısına uygun projelerle, oradaki kadın arkadaşlarımız ve örgütlerimizle birlikte çalışmamız gerekiyor," diye konuştu.

Kurun, kadına, çocuğa ve geleceğe yönelik toplumsal sorunlarla ilgili büyük eylemler yapmaları gerektiğini, ancak her ilçenin kendine özgü ihtiyaçlarına göre projeler geliştirmenin önemine vurgu yaptı. "Ben burada masa başında bir proje yapabilirim, ancak bu proje bir ilçeye uygunken, başka bir ilçeye uymayabilir. Bu nedenle, her ilçenin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak projeler yapmak istiyorum. Bu şekilde daha fazla başarıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum," dedi.

Kadınların politik alanda daha fazla yer alması ve birlikte hareket ederek güçlenmeleri gerektiği mesajını dile getiren Kurun, İzmir'deki tüm kadın konseyleri ve örgütleriyle iş birliği içinde olacaklarını belirtti.

Muhabir: SEMRA İĞTAÇ