CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin yeminine yapılan vurgu nedeniyle Milli Savunma Bakanlığı'nın başlattığı soruşturmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yücel, teğmenlerin yemininde Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına vurgu yapıldığını belirterek, "Bu yeminde Anayasa’ya ve yasalara aykırı bir kelime yoktur" dedi.

Yücel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet törenlerinde teğmenlerin ettikleri yeminde yapılan vurgu; Mustafa Kemal Atatürk ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığıdır. Daha önce de kullanılmış yeminde Anayasaya ve yasalara aykırı bir kelime yoktur. 

Bu durumdan kim neden rahatsız olur? Bu durumdan Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk vb. gibi kumpas davalarıyla, dünya tarihinde emperyalizmi yenen tek düzenli ordu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sanık olarak yargılayan FETÖ zihniyeti rahatsız olur. Bu durumdan "Keşke Yunan galip gelseydi" diyen, Atatürk'e lanet okuyan zihniyet rahatsız olur.

3-5 trol hesap twit attı diye gencecik teğmenlere soruşturma açmak, milli şuurdan yoksunluktur, acizliktir…"

Muhabir: ORÇUN BULDAÇ