Çiğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün koordine ettiği çanta ve valiz desteğine başvurular başladı. Çiğli’de ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaokul öğrencileri eğitim belgesi, İzmir dışındaki bir şehirde lisans ve ön lisans programına girmeye hak kazanan gençler de 2024-2025 yılı üniversite kayıt belgesi ile başvuruda bulunabilecek. Başvurular ilk ve ortaokul öğrencileri için 27 Eylül, üniversite öğrencileri için ise 11 Ekim tarihinde sona erecek. Başvurular, Çiğli Belediyesi Halk Masası ve belediye web sitesinden gerçekleştirilecek. Yapılan değerlendirmeler sonucu başvurusu uygun bulunan öğrencilere malzemeleri teslim edilecek.

Üniversite öğrencileri de düşünüldü

İlkokul ve ortaokul öğrencilerine verilecek olan çanta içerisinde yaş grubuna göre kırtasiye malzemeleri bulunuyor.  Öte yandan üniversite öğrencilerine verilecek olan valizde ise nevresim seti, kişisel hijyen ve temizlik malzemeleri yer alıyor.

İhtiyaç sahibi öğrencilere destek

Çocukların ve gençlerin eğitimine destek olmaya devam edeceklerini belirten Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Çocuklarımızı ve gençlerimizi geleceğe mutlu, huzurlu ve donanımlı hazırlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi ailelerimizin ilk ve ortaokul öğrencilerine çanta ve kırtasiye desteği sunacağız. Üniversite eğitimi için ülkemizin farklı şehirlere gidecek gençlerimizin valizlerini de içerisinde hijyen seti olacak şekilde biz hazırlayacağız. Çiğlili çocuklarımızın potansiyeline inanıyor ve güveniyoruz. Eğitime dair hiç bir eksiklik hissetmemeleri adına elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Bülten