CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz; “Aydında devletin en değerli arazileri satılıyor, iktidar vekillerinin haberi dahi olmuyor. PTT arazisi hangi gerekçelerle, hangi usullerle ve kime kaç paraya satılmıştır? Bunun derhal açıklanması gerekmektedir” dedi.

Stadyum arazisi satılırsa şaşırmam

İhale ilanının yapılıp yapılmadığı, muhammen satış bedelinin nasıl belirlendiğinin mutlaka cevaplanması gerektiğinin altını çizen CHP’li Karakoz; “böylesine kıymetli bir arazinin satılmasına neden gerek duyuldu. Bu arazi kamunun elinde kalsa daha doğru ve daha iyi olmaz mıydı? Bu arazinin satılmasına kim ya da kimler karar vermiştir? Yarın öbür gün stadyum arazisi de satılırsa hiç şaşırmam; çünkü AKP iktidarı şirazenin topuzunu kaçırmıştır” çıkışını yaptı. 

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz’un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yönelttiği sorular şu şekilde;

-PTT A.Ş.’nin tapu kaydında olan Aydın PTT’nin bulunduğu arazi hangi usul ile satılmıştır? İhale ile satıldı ise ihale ilanı nerede ne zaman yayınlanmıştır?

-İhaleye hangi firmalar ya da kimler katılmıştır? 150 - 200 milyon değerinde olduğu iddia edilen arazinin muhammen satış bedeli nasıl belirlenmiştir?

-Satış hangi usullerle yapılmış ve arazi kime ne kadar fiyata satılmıştır? Satışta aleniyet ve rekabet sağlanmış mıdır?

-Böylesine kıymetli bir arazinin satılmasına neden gerek duyulmuştur? Bu arazi kamunun elinde kalsa daha doğru ve iyi olmaz mıydı? Bu arazinin satılmasına kim karar vermiştir?

-Arazinin satışı yapıldığına göre PTT nerede hizmet verecektir? PTT’nin hizmet vereceği bina kamu binası mı olacaktır yoksa kiralama mı yapılacaktır

Kaynak: Bülten