CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel, İstanbul’da iki kadının vahşice katledilmesi sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümete yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Yücel, kadınların güvenliğini sağlayamayan ve İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede çıkan iktidarın, kadın cinayetlerindeki artışın temel sebebi olduğunu savundu. Yücel, "Kadın cinayetlerindeki artış tesadüf değildir, politik bir tercihin sonucudur" ifadelerini kullandı.

Yücel'den Bakan Yerlika'ya istifa çağrısı

Kadın cinayetleri yaşanırken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Teknofest paylaşımları yapmasını eleştiren Yücel, Yerlikaya'yı istifaya çağırdı. Yücel, "Caniler sokaklarda kadınlara tacizde bulunurken ve onları katlederken, halkın gündemiyle ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı bu ülkenin yüz karasıdır" diye konuştu.

Cezasızlık politikaları Türkiye’yi yaşanmaz hale getirdi

Yücel, AKP’nin iktidarı boyunca cezasızlık ve “iyi hal” indirimleriyle kadınlara yönelik şiddeti artırdığını ve kadınlar için Türkiye'yi yaşanamaz hale getirdiğini belirtti. Yücel, hükümetin kadını hor gören anlayışı nedeniyle kadınların yaşam haklarının tehlikede olduğunu vurguladı.

Yücel sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Kadınların evde, işte, sokakta, yurtta can güvenliğini sağlayamayan, bu ülkeyi kadınlara yaşarken zindan edenler, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkanlar, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu uygulamayanlardır.

Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı şiddetteki artış tesadüf değildir. Politik bir tercihin, bir siyaset anlayışının tezahürüdür.

AKP, 22 yılın sonunda cezasızlık politikaları ve "iyi hal" indirimleri ile bu ülkeyi kadınlar için yaşanamaz hale getirmiştir. Kadını aşağılayan, onu hor gören zihniyetinizde boğulacaksınız!

İstanbul’da 2 kadın vahşice katledilirken “Teknofest” paylaşımı yapan İçişleri Bakanı @AliYerlikaya 'yı derhal istifaya davet ediyorum.

Caniler sokakta kadınlara tacizde bulunurken, onları vahşice katlederken halkın gündemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı 21.Yüzyıl Türkiyesi'nin yüz karasıdır."

Kaynak: HABER MERKEZİ