Muğla'da yer alan Perili Köşk Plajı'nın berrak suyu ve huzurlu ortamının yanı sıra ilginç hikayesiyle de ziyaretçilerini büyülüyor. Peki, Perili Köşk plajı'nın hikayesi nedir? Perili Köşk Plajı nerede? 

Denizden bakıldığında görünmüyor: Ege'nin en gizemli plajı  

Datça'nın 52 koyundan sadece biri olan Perili köşk plajı, özgün bir tatil arayışında olanların dikkatini en çok çekecek olan plajdır. Perili köşk plajı’nın ismi bir hikayeye göre plaja yapılan ilk köşkten alıyor. Köşk akşamları rüzgar nedeniyle peri sesleri gibi sesler çıkarıyormuş. Zamanla rüzgara bağlı olduğu anlaşılsa da farklı bir ton ve güzellikte olan bu seslerin ancak perilere ait olabileceği fikri hakim bakmış ve bu nedenle plaj bu ismi almış.

Aynı zamanda plajın karşısında yer alan adaya denizin içerisinden karşıya geçebileceğiniz gizli bir yol bulunmaktadır. Gizemli, özgün ve huzurlu olan bu plajı yolunuz Datça’ya düşerse mutlaka deneyimlemelisiniz. Taşsız denizi, temiz doğası ve özgün atmosferiyle bu plajı, merkezden kalkan tekne turları ile de ziyaret edebilirsiniz. 

Perili Köşk Plajı giriş ücreti

Datça’nın güzelliği ve temizliği ile öne çıkan plajları arasında yer alan Perili Köşk Plajı’na herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır. Perili Köşk Plajı tamamen ücretsizdir.

Perili Köşk Plajı nerede?

Gizemiyle ilgi çeken plaj Muğla’da yer almaktadır. Datça’nın huzurlu sahilleri arasında bulunan Perili Köşk Koyu olarak da bilinen Perili Köşk Plajı, berrak suyuyla ziyaretçilerini karşılamaktadır. Ancak denizden bakıldığında yeşillikler arasında kalan plaj farkedilmeyebilmektedir.

Perili Köşk Plajı’na nasıl gidilir?

Muğla ilinde yer alan Perili Köşk Plajı, ilin en turistik ilçesi olan Datça’da yer almaktadır. Farklı illerden Perili Köşk Koyu’na turlar düzenlenmektedir. Şehrinizdeki tur firmaları ile iletişime geçerek günü birlik  Perili Köşk plajı’nın tur paketlerini seçebilirsiniz. Özel aracınız ile ziyaret etmeyi planlıyorsanız Marmaris Datça Yolu, D400 üzerinden saparak sahile doğru yol almanız gerekiyor. Emecik Köyü Güllük Mevkiinde yer alan plaja ulaşmak için aşağıda yer alan haritadan yardım alabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ