İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, iktidarın siyasette 'normalleşme' çağrılarına yönelik eleştirilerle başlayan Dervişoğlu, "tek adam" rejiminin sebep olduğu sorunları anlattı. 21 yıllık AKP iktidarında devlet kurumlarına yerleşen cemaat ve tarikatların bu kurumlardan çıkarılması, kamuda liyakatsızlığa son verilmesi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden vazgeçilmesi çağrısı yapan Dervişoğlu, "İktidar ve avanelerine sesleniyorum; hodri meydan gelin normalleşelim" ifadelerini kullandı. 

Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tek adam rejimi güdümlü bir muhalefet yaratmak için durmadan çalışmaktadır. İstediği şey varlığını millet yerine muktedirlere borçlu olan görevini saraydan alan bu başıbozuk düzenin neferi olmaktan başka hiçbir görevi olmayan bir Meclis dolusu kalabalık yaratmaktır.

Yaratmaya çalıştığı bu siyasetçi kalabalığının görevi her  bir yenisi yaşanan türlü hukuksuzluklar, bitmeyen utanmazlıklar karşısında milletin çığlıklarını bağırtılarla susturmaktır.

Cemaati, tarikatı söküp atın!

Milleti ‘Türkiye Yüzyılı’ masallarıyla ölüm uykusundan uyandırmaması, iyi günler ileride nakaratıyla kader diye pazarladıkları karanlığa mahkum bırakmasıdır. Bu garabete de normalleşmek diyorlar. AKP iktidarı milletimize yumuşama masalı anlatıyorlar. Anlıyoruz ki anormallikleri kendilerini bile şaşırtıcı hale geldiğinden normalleşmeden bahsediyorlar. İktidar ve avenelerine sesleniyorum; hodri meydan haydi normalleşelim. Yargıda emniyette jandarmada devletin tüm kurumlarında cemaatleri, tarikatı söküp atın. Görelim, normalleşelim.

Bunları yapamayacaksanız bizi milleti yeni anayasa oyunlarıyla yeni çözüm tuzaklarıyla bitmeyen yargı reformlarıyla, uzlaşmacı demokrat pozlarıyla oyalamayın. Karşılıklı çay içmelere ben normalleştim tiratlarıyla içi boş hamasetinizle işçinin emeğiyle, memurun göreviyle, gencin umuduyla, kadının namusuyla, çocuğun geleceğiyle, öğrencinin eğitimiyle, hayvanının canıyla, ülkenin itibarıyla, vatanın hudutlarıyla devletin saygınlığıyla oynadığınız bu ucuz film artık İYİ Parti sayesinde gösterimden kalkmıştır.

Ampulünüz çoktan kararmış

En tepede tek adam altında ise onlarca yüzlerce küçük adamcıklarla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle yeni adamcıklar ortaya çıkarken sokakta çetelerin piyasada baronların fink attığı yerde biz asla figüran olmayacağız.

Artık çoktan devrilmiş bu davanızı kararmış ampulünüzle Türkiye'yi artık bir yere getiremezsiniz.

Kaynak: Haber merkezi