Trendyol Süper Lig'in 37. haftasında Galatasaray Fenerbahçe'yi konuk etti. Şampiyonluk için mücadele eden iki ekipten, maçı kazanan takım 1-0'lık skorla sarı-lacivertliler oldu.

Mücadelenin 21. dakikasında Fenerbahçeli Alexander Djiku kırmızı kart gördü. Fenerbahçe 70 dakika 10 kişi oynadı. Sarı-lacivertlilerin tek golünü 71. dakikada Çağlar Söyüncü kaydetti. Bu skorla Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı son haftaya kaldı. 

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe 96 puana yükselirken, Galatasaray 99 puanda kaldı.  Bu maçla birlikte sarı-kırmızılıların ligde evindeki yenilmezlik serisi sona ererken 35 maç sonra mağlup oldu.
Aslan ayrıca bu sezon Süper Lig'de sahasında da ilk kez puan kaybı yaşadı. Cimbom iç sahada 2023-2024 sezonunu 18 galibiyet, 1 mağlubiyetle tamamladı.

Ezeli rakibi Galatasaray'ın 17 maçlık iç sahadaki galibiyet serisini sonlandıran sarı lacivertliler, şampiyonluk umutlarını son maça taşırken maçın ardından Fenerbahçeli futbolcular büyük sevinç yaşadı.

Maç sonrasında da gerginlik yaşandı: Güvenlik eşliğinde galibiyet kutlaması

Fenerbahçeli oyuncular ile Galatasaraylı futbolcular arasında sinirler bir hayli gerildi. Sarı kırmızılı futbolcu Berkan Kutlu, Fenerbahçeli futbolcu Joshua King'in üzerine yürüdü. Hemen araya giren Galatasaraylı yetkililer, Berkan Kutlu'yu durdurdu ve soyunma odasına götürdü. Daha sonra Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet tribünlere gitti ve taraftarıyla galibiyeti kutladı.

Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet güvenlik güçlerinin eşliğiyle galibiyet sevincini yaşadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ