İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalarına bir yenisini ekledi.  Büyükşehir, “Dijital İzmirim Kart” uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama sayesinde vatandaşlar İzmirim Kart kullanmadan toplu ulaşımdan faydalanabilecek.

Dijital İzmirim Kart nedir?

Dijital İzmirim Kart, fiziki İzmirim Kart kullanmadan toplu ulaşımdan faydalanmasını sağlayan bir uygulamadır. Cep telefonlarına Mobil İzmirim Kart uygulaması indirilerek İzmirim Kart oluşturulur ve toplu ulaşıma binerken QR kod özelliği kullanarak binilir.

Dijital uygulama ile 5 farklı kart tipi sunulmaktadır.  Kartınızı oluştururken Tam, Öğrenci, Öğretmen, 60 ve 65 Yaş kişisel kart tipini seçmeniz gerekmektedir. TC Kimlik numarasına bir tip dijital kart tanımlanabilmektedir.

İzmirim Kart’ın kişisel kart tipine ait aktarma hakkı, indirimli biniş, halk taşıt uygulaması, gittiğin kadar öde gibi uygulama hakları dijital kartta da geçerlidir.


Dijital İzmir'in Karta nasıl başvurulur?

İzmirim Kart – Dijital kart mobil uygulaması cep telefonlarına indiriliyor. Uygulama açıldığında üyelik kaydı oluşturulup işleme devam ediliyor. Üyelik sözleşmesinin kabulünün ardından, dijital kart oluşturmak için bilgilendirme ekranı açılıyor. Ana ekranda çıkan “Kart Başvuruları” bölümünden kart başvurusu seçiliyor. Bilgilerin tamamlanmasının ardından bakiye yüklenerek kart kullanıma açılıyor.

Dijital İzmirim Kart nerelerde kullanılıyor?

Dijital İzmirim Kart, ESHOT, İZULAŞ, İZDENİZ, Metro ve tramvayda kullanılıyor. Dijital kart İZBAN'da ise henüz kullanıma açılmadı.

Dijital Kartınızı; Sasalı Doğal Yaşam Parkı, Teleferik Tesisleri, Akıllı Tuvaletler, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, Buz Pisti girişinde de aynı fiziksel İzmirim Kartınız gibi kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Muhabir: Orçun BULDAÇ